Μεγάλη είναι η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου με πλαστικά στην περιοχή Γομοστό, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως η φωτιά είναι μεγάλη.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δεξαμενές με έλαια».

Επίσης, ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες  με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω των καπνών από την φωτιά στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.