Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μαρία Συρεγγέλα είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Παύλο Πολάκη σε τηλεοπτική παρέμβασή του, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο βουλευτής Χανιών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το επιθετικό ύφος κυρίως δε με τις φράσεις που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και το πρωί της Τρίτης (16/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να μιλήσει μαζί της για να λειάνει τις γωνίες και να ρίξει -όσο είναι δυνατόν- τους τόνους.

ΝΔ: «Ας τον διαγράψει αντί να κάνει τον συνήγορό του»

Από την Πειραιώς μετέφεραν πως ο Στ. Κασσελάκης απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του Χανιώτη πολιτικού και ζήτησε συγγνώμη. Την ίδια στιγμή όμως περιέγραψαν την απολογητική αυτή στάση του ως «υποκριτική», διότι περισσότερο δικαιολογεί τη συμπεριφορά του παρά την καταδικάζει.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από «γαλάζιους» κύκλους, «αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει τον συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε σιωπήσει επιδεικτικά»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως επισημάνθηκε πως «σε μια ιδιωτική συνομιλία διάρκειας δέκα λεπτών», καυτηριάζοντας εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός πως διέρρευσαν αποσπασματικά κομμάτια αυτής, ο πρόεδρος του κόμματος ναι μεν εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε, ζητώντας όντως συγγνώμη, αλλά παράλληλα προέτρεψε τη κα. Συρεγγέλα να καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να πάρει δημοσίως θέση για τον Δραμινό βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη και το σχόλιο που είχε κάνει σε δική του συνέντευξη προ λίγων μηνών.

Τότε δηλαδή που «δεν γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Κάτι που, κατά την Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός έχει αμελήσει όλο αυτό το διάστημα για να μην δυσαρεστήσει το ακροατήριό του. «Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση» μεταφέρθηκε σχετικώς από πηγές του κόμματος.

«Δεν διαχωρίζονται οι βουλευτές»

Κατά την Κουμουνδούρου «η κ. Συρεγγέλα σημείωσε πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια», αλλά ο Στ. Κασσελάκης τής διευκρίνισε πως «δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές», με τη γραμματέα της ΝΔ «να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι είχε προηγηθεί μεταξύ Πολάκη – Συρεγγέλα

Η αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της γραμματέας της ΝΔ προέκυψε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτική εκπομπή για τη συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους πολίτες.

Ο Παύλος Πολάκης μέσα από τηλεφωνική παρέμβασή του απευθύνθηκε στην Μαρία Συρεγγέλα και μεταξύ άλλων της είπε «να πάει να κάνει καμιά δουλειά».

Συρεγγέλα: «Δεν φοβηθήκαμε θρασύδειλους τραμπούκους»

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας καυτηρίασε τη στάση του Χανιώτη βουλευτή σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε δήλωσή της ότι «οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική ‘αρένα’, αλλά κυρίως στην κοινωνία». Υπενθύμισε δε σε ΣΥΡΙΖΑ και Παύλο Πολάκη «ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, ζήτησε τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης: «Λέξη δεν παίρνω πίσω»

Παρά τις έντονες αντιδράσεις ο Κρητικός πολιτικός επανήλθε άμεσα με ανάρτησή του. Χαρακτήρισε «μπούρδες» τις κατηγορίες που του καταλογίζονται περί σεξιστικής επίθεσης και επέμεινε ότι «λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες».

Δουδωνής: Προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά

Θέση στη διαμάχη κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε λάβει και το ΠαΣοΚ, δια του βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά».

«Η στάση μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πάγια θέση μας, είναι η μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου. Αν εμείς πρέπει κάτι να πούμε στους πολίτες είναι ακριβώς η μετριοπάθεια, η αποχή από προσωπικές επιθέσεις και η δυνατότητα να συνυπάρχουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», ανέφερε επίσης.