Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων που θα μπουν στο κυνήγι του σταυρού ότι θα πρέπει να επιλέξουν γρήγορα την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιοι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, βρισκόταν στην πρώτη σειρά στην προεκλογική ομιλία για τις ευρωεκλογές στα Βριλήσσια. Δεν ήταν μόνος του, ήρθε μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα και το νεογέννητο αγοράκι του. Ίσως ο γιος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη να ήταν και το νεαρότερο μέλος αυτής της προεκλογικής συγκέντρωσης. Δεν ήταν λίγοι όμως που ρωτούσαν τον κ. Μαρινάκη, όταν τον είδαν να προσέχεται οικογενειακώς σε προεκλογική συγκέντρωση, εάν θα πολιτευθεί, στις εθνικές εκλογές στον Βόρειο Τομέα.

Οι ευρωεκλογές πέρασαν (έτσι όπως πέρασαν για τη ΝΔ) και η απόφαση για μερικούς του Επικρατείας της ΝΔ έχει ληφθεί. Όντως ο κ. Μαρινάκης, αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, θα πολιτευθεί στα Βόρεια και επισήμως θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του και οι ανακοινώσεις αναμένονται με τη νέα σαιζόν. Άλλωστε ναι μεν ο Βόρειος Τομέας έχει ισχυρούς υποψήφιους, πλην όμως χρειάζεται και ανανέωση. Αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας (και πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) Ειρήνη Αγαπηδάκη σκέφτεται μαθαίνω να επιλέξει την Δυτική Αθήνα.