Η υπόθεση της Novartis ή η «σκευωρία Novartis», όπως έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, φαίνεται πως άνοιξε ξαφνικά τον ασκό του Αιόλου μετά τις αποκαλύψεις για εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν στους προστατευόμενους μάρτυρες για να… μαρτυρήσουν και να εμπλέξουν Έλληνες πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Σαμαράς, Γεωργιάδης, Λοβέρδος και Στουρνάρας (ακόμα και ο Αβραμόπουλος) , κάποιοι από αυτούς που κατηγορήθηκαν και λοιδορήθηκαν θα φτάσουν την υπόθεση όσο πιο ψηλά γίνεται καταθέτοντας αίτημα να βγάλουν τις κουκούλες οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Όμως, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, αυτό που μεταδίδουν αρμοδίως πολιτικοί που έχουν λοιδορηθεί, υπάρχουν κι άλλα «γκρίζα» σημεία στην υπόθεση και πρέπει να ερευνηθούν.

Τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι ίδιες πηγές είναι πώς οι 4 «κουκουλοφόροι» μάρτυρες οδηγήθηκαν σε ψευδορκία, τι κατέθεσαν στην αμερικανική έρευνα και ποιοι γνώριζαν τη διπλή δράση τους. Αφήνουν δε ξεκάθαρα (στα υπομνήματά τους προς τη Δικαιοσύνη) να εννοηθεί ότι οι τέσσερις μπορεί να εκτελούσαν εντολές και αναφέρουν ότι η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδείξεις εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.

Τονίζουν επίσης, ότι ΑΑΔΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα θα πρέπει να ερευνήσουν τη διαδρομή των χρημάτων από την καταβολή τους έως σήμερα. Λογαριασμούς, κινήσεις και τελικούς αποδέκτες… «Και αυτή η έρευνα δεν εμποδίζεται από καμιά κουκούλα». λένε.

Και καταλήγουν ζητώντας: Ο οικονομικός εισαγγελέας θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να ζητήσει την εκδίκαση όλων των μηνύσεων κατά των μαρτύρων, που εκκρεμούν, πόσο μάλλον που ο ένας εξ αυτών είναι κρατούμενος και συγχρόνως προστατευμένος.