Αντίδραση Συρεγγέλα στην επίθεση Πολάκη – Διαγραφή ζητά ο Μαρινάκης

Με άπρεπο τρόπο επιτέθηκε ο Παύλος Πολάκης στη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια πολιτικής τηλεοπτικής συζήτησης. Η αντίδρασή της. Την διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Παύλος Μαρινάκης. Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και της γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους πολίτες. Σε δήλωση, για το φραστικό επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, προχώρησε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Τη διαγραφή του Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Παύλος Μαρινάκης κατόπιν του περιστατικού που διεμήφθη on air με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τη γραμματέα της ΝΔ. Στη διαμάχη παρενέβη και ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας μέσω Χ τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προς τη Συρεγγέλα και δίδοντας διευκρινίσεις για  τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και η Σοφία Ζαχαράκη.

 Συρεγγέλα: Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια» τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα και πρόσθεσε:

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας (15.7) απευθύνθηκε στη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «άντε να κάνεις καμιά δουλειά».

Ο Παύλος Πολάκης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του AtticaTv, θέλοντας να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και την παρέμβασή του για τις καταγγελίες περί «τέλους» στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ. «Θέλω να απαντήσω στον κ. Αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει», είπε ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω

Παρά τις αντιδράσεις ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με ανάρτησή του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Π. Πολάκης:

«Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι «σεξιστικής επίθεσης Πολακη στη Συρεγγελα» και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογραφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!!!

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.
Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που ειπα χθες σε μια βουλευτή που
-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ
-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικης της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!»

Πολάκης σε Συρεγγέλα: Άντε να κάνεις καμιά δουλειά

Η Μαρία Συρεγγέλα, χθες,  κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο της κυβέρνησης που αναφέρεται στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων. Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τής ζήτησε να μη μιλάει πάνω του και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είχε παρθεί προ εξαμήνου με νόμο και τώρα απλά έκαναν διασταλτική ερμηνεία χωρίς να χρειάζεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ ή να υπάρχει εγκύκλιος.

Στη συνέχεια, η Μαρία Συρεγγέλα αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη ψεύτη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε».

«Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ, με τον Παύλο Πολάκη να ανταπαντά με έντονο ύψος: «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!»

Τη διαγραφή Πολάκη ζητά ο Μαρινάκης

Τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος μιλώντας στο MEGA ζήτησε τη διαγραφή του κ. Πολάκη άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεωργιάδης: Τεχνικό λάθος του ΗΔΙΚΑ

«»Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…» ο @pavpol2222 χθες στο @AtticaTV_gr προς την @mariasyrengela ο Σύριζα που «μάχεται κατά του σεξισμού»….αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … «προοδευτικός…» επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ζαχαράκη: Προσέβαλε κάθε Ελληνίδα

«Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά», αναφέρει σε ανάρτησή της η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας , πρόσθεσε: «Η «δουλειά» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία.

Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία Συρεγγέλα, αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κοντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.