Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές του ΠαΣοΚ η Άννα Διαμαντοπούλου φιλοξενήθηκε στο One Channel και την εκπομπή Evening Report. Σε αυτή ανέλυσε τα πλάνα της για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.
«Όταν προσλαμβάνει κανείς το ΠαΣοΚ του μέλλοντός μας ως δεκανίκι ή ως συμπλήρωμα, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πας δεξιά ή αριστερά. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα για να δω το ΠαΣοΚ ως ένα συμπλήρωμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια επεσήμανε: «Σήμερα είναι ένα μικρό κόμμα. Εγώ αυτό που διατύπωσα μέσα και στην προσωπική μου διακήρυξη, είναι ένα μεγάλο, κυβερνών ΠαΣοΚ, το οποίο είναι κάτι που μπορεί να γίνει και το οποίο λίγο να αναλύσουμε τα γεγονότα, θα δούμε ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι έφυαν από το ΠαΣοΚ, δεν πήγαν να ψηφίσουν. Απευθυνόμαστε σε αυτούς του ανθρώπους».
Η πρώην υπουργός ανέφερε επίσης: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους που ενώ κάποια στιγμή στο παρελθόν το ψήφισαν, ήταν περήφανοι για το ΠαΣοΚ, κάποια στιγμή καθένας για διαφορετικό λόγο απομακρύνθηκε. Θα απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο. Στους πολίτες. Κάτω στη βάση. Και αριστερά και δεξιά για να κάνουμε το ΠαΣοΚ ένα μεγάλο κυβερνών ΠαΣοΚ».
Έπειτα ξεκαθάρισε: «Δεν μπαίνω στην μάχη για το ΠαΣοΚ για να είναι ένα συμπλήρωμα. Μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε»
«Τα περιθώρια συνεργασίας έχουν μόνο μια παράμετρο: το συμφέρον της χώρας»
Στη συνέχεια η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις συζητήσεις που υπάρχουν για την Κεντροαριστερά και δήλωσε: «Το ΠαΣοΚ είναι κεντροαριστερά από μόνο του και ήταν πάντοτε».
«Λόγω της διαδρομής μου έχω τη δύναμη και την κουλτούρα για να λύσουμε όλα τα θέματα μια κι έξω».
Για τη στάση των βουλευτών του ΠαΣοΚ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, είπε: «Δεν είμαι υπέρ του να κόβονται κεφάλια. Οι συζητήσεις αυτές αφορούν βαθύτερα ζητήματα κουλτούρας, ιστορίας οικογενειακών αξιών και η διαδικασία αυτή χρειάζεται χρόνο».
Έπειτα αναφέρθηκε και στο κομμάτι της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες τονίζοντας: «Μια γενιά Ελλήνων είναι φωτοχοποιημένη. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρχουν προβλήματα».
Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στον αγροτικό τομέα επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικός γιατί έχει να κάνει με τρεις τομείς: πρώτον την επάρκεια τροφίμων, δεύτερον την ποιότητα τροφίμων, τρίτον μια ζωντανή περιφέρεια που δεν αδειάζει» και στη συνέχεια μετέφερε παραδείγματα από άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ολλανδία και του πώς αξιοποίησαν προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης.
Τέλος, αναφέρθηκε στα περιθώρια συνεργασιών τονίζοντας: «Τα περιθώρια συνεργασίας έχουν μόνο μια παράμετρο: το συμφέρον της χώρας. Ό,τι συμφέρει τη χώρα. Δεν μιλώ για κανενός είδους κυβερνητικές συνεργασίες».