Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην υπουργός θα συνοδεύσει τη δήλωση υποψηφιότητας της με ένα διακηρυκτικό κείμενο στο οποίο θα εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση της και στο οποίο θα αποτυπώνεται η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η κ. Διαμαντοπούλου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση για την πορεία της χώρας και την ανάγκη ύπαρξης μιας νέας μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.

Πολιτική για όλους

Η πρώην επίτροπος της ΕΕ αναμένεται να δώσει βάρος στην ανάγκη χάραξης και υλοποίησης ενός στιβαρού σχεδίου κοινωνικής πολιτικής προς όφελος όλων των πολιτών. Η ίδια για το θέμα αυτό έχει παραδώσει Έκθεση στον αρμόδιο επίτροπο Νίκολας Σμιτ για την κοινωνική πολιτική σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι πιστεύει για Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εισέλθει σε ένα κύκλο φθοράς τον οποίο θεωρεί μη αναστρέψιμο. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση αδυνατώντας να παίξει ρόλο ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Εκτιμά, λοιπόν, ότι το ΠαΣοΚ με αλλαγή ηγεσίας και την προβολή μιας θετικής ατζέντας μπορεί στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές να πετύχει, σε πρώτη φάση, την επανεκκίνηση του και στη συνέχεια να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά.

Οι επαφές με τους πρώην προέδρους του ΠαΣοΚ

Πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της η κ. Διαμαντοπούλου συνομίλησε με αρκετά στελέχη του κόμματος, έκανε μετρήσεις και στάθηκε αρκετά στη μελέτη των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών. . Μάλιστα επικοινώνησε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας με τους τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ για να τους ενημερώσει για την κάθοδό της και να ακούσει τις απόψεις τους. Το ίδιο έκανε με τηλεφώνημά της προς τον κ. Ανδρουλάκη την περασμένη Παρασκευή.

Το βίντεο

Πριν από μερικές μέρες η κ. Διαμαντοπούλου βρέθηκε στην Κοζάνη όπου εκτός των άλλων γύρισε ένα βίντεο για τις ανάγκες της σημερινής παρουσίασης. Το βίντεο χαρακτηρίζεται ως το «απόσταγμα» της διαδρομής που θέλει να «φωτίσει» προαναγγέλλοντας τις προτεραιότητες που θα ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.