«Εάν πριν δυόμισι χρόνια, που κατέβηκα για πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ερχόμουν στο στούντιο και σας έλεγα ότι σε δυόμισι χρόνια θα είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την Ελλάδα πλην της Αθήνας, θα θεωρούσατε ότι λέω ανοησίες. Τα καταφέραμε. Προφανέστατα θέλουμε να κάνουμε περισσότερα στην Αθήνα και θα τα κάνουμε. Θα εργαστούμε μαζί, θα δούμε τα σωστά, τα λάθη μας, τα δικά μου λάθη, τι πρέπει να διορθώσουμε στο κόμμα και στα ζητήματα της επικοινωνίας. Οι πολίτες έχοντας την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και όσο φθίνει η Νέα Δημοκρατία, τόσο θα βλέπουν ότι η ασφαλής επιλογή που μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, είναι η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ»

Το ΠαΣοΚ θα κυβερνήσει την Ελλάδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του (ΣΚΑΙ) εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΠαΣοΚ: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι προχωρώντας με πολιτική αυτονομία, πρόγραμμα, πολιτικό ήθος και συνέπεια, το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τον τόπο» είπε και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια ένα κόμμα ακολουθεί. Είναι ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος -και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ-. Ένας αυτόνομος πόλος που ρύθμισε τα χρέη του, έχει οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει πρόγραμμα για όλα τα θέματα, γιατί η πολιτική αυτονομία είναι οι ιδέες, οι θέσεις σου και τα ποσοστά σου βεβαίως»

Ως προς τη συζήτηση για την κεντροαριστερά, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε: «Στόχος μου είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση. Τα μοντέλα συγκόλλησης έχουν αποτύχει παταγωδώς. Είμαι ανοικτός να κάνουμε συγκροτημένες πρωτοβουλίες προς όφελος του ελληνικού λαού. Αλλά δεν μπορεί να λες ότι η μεγάλη Κεντροαριστερά θα γίνει, αν οι βουλευτές που έχασαν την έδρα τους από το ΠΑΣΟΚ, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχασαν την έδρα τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι “διεύρυνση”. Αυτό για μένα δεν θα βοηθήσει, αλλά θα οδηγήσει σε μια απαξίωση της πολιτικής».

Τι είπε για τις υποψηφιότητες

Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Όλοι όσοι ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους, θα κριθούν και για την προσφορά τους και για τη συνέπειά τους από τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης. Δεν έχω αγωνία, διότι έχω ζητήσει από τον κόσμο μας κι άλλες φορές να με αξιολογήσει και θέλω να σας πω ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσοι είναι υποψήφιοι, την επόμενη μέρα να σεβαστούν το αποτέλεσμα, να μείνουν, να αγωνιστούν και να είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Τρία ερωτήματα για Μητσοτάκη

O Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την επικείμενη κυβερνητική παρέμβαση μετά την εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα. «Καθυστέρησε ενάμιση μήνα αυτή η σύσκεψη. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά έχουν πάει στα ύψη. Μιλάμε για έναν τραγικά λανθασμένο σχεδιασμό ως προς τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.»

Mάλιστα ενόψει της αποψινής συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, έθεσε δημόσια ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό. «Γιατί αρνήθηκε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ενιαία αρχή καταναλωτών; Γιατί αρνήθηκε την πρότασή μου να αυξηθεί περαιτέρω το όριο της Golden Visa στα μικρά νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, τα οποία στερούνται υποδομών, δεν έχουν νερό και δέχονται τεράστια πίεση από τις αγοραπωλησίες πολιτών τρίτων χωρών;».

Αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι «δεν αντέχει ο λαός να πληρώνει για την υγεία, την παιδεία, να είναι αντιμέτωπος με 40% αύξηση ενοικίων, 40% αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σε τέσσερα χρόνια η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη λόγω της ακρίβειας. Τι πρέπει να κάνει το κράτος; Κανόνες στην αγορά και επένδυση στο κοινωνικό κράτος για να μειώσει τις ανελαστικές δαπάνες».