Σε «αμοιβαία συμφωνία για την ανταλλαγή των αθλητικών του καναλιών» κατέληξαν η COSMOTE TV και η Nova, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη. Ήταν μια εξέλιξη που ναι μεν επηρεάζει το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά δεν αποτέλεσε κι έκπληξη δεδομένου πως οι συζητήσεις είχαν ήδη τεθεί από καιρό επί τάπητος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την COSMOTE, οι συνδρομητές θα μπορούν πλέον με την προσθήκη όλων των καναλιών Novasports να απολαμβάνουν ακόμα πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια ο μηνιαίος λογαριασμός τους θα επιβαρυνθεί με τρία ευρώ επιπλέον της τιμής του σημερινού τιμοκαταλόγου των Full και Sports πακέτων COSMOTE TV.

Από την άλλη οι συνδρομητές της Nova θα έχουν πρόσβαση σε ένα ασυναγώνιστο μπουκέτο αθλητικού περιεχομένου που «περιλαμβάνει όλα τα αθλητικά γεγονότα των Novasports και Cosmote Sport – όλα στην πλατφόρμα EON της Nova! Από τις 23 Αυγούστου, η Nova θα προσφέρει αυτό το απίστευτο αθλητικό θέαμα σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από μόλις 1€/ μήνα, επιπλέον».

Οι εμπνευστές της συμφωνίας, που έχει αρχική διάρκεια τριών ετών, ανέφεραν ότι «αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα τόσο για την αντιμετώπιση της πειρατείας που συνεχώς εξαπλώνεται όσο και για την ανάπτυξη της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης».

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο

Εφεξής κι από μία πλατφόρμα θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο αθλητικό περιεχόμενο περισσότερων των 90 διοργανώσεων.

Στο ίδιο τηλεοπτικό πακέτο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όλες οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League), οι εντός έδρας αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Βόλου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Athens Kallithea FC για τη Stoiximan Super League, τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Ιταλίας, Πορτογαλίας και Σκωτίας (Serie A, Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership), το Κύπελλο Ελλάδας, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ΝΒΑ, μεγάλες διοργανώσεις τένις (Nitto ATPFinals, ATP 1000, ATP 500, ATP 250) και μηχανοκίνητη δράση (MotoGP, WRC).

Με την αμοιβαία συμφωνία που προέκυψε με τη Nova, όλο αυτό το περιεχόμενο θα ενισχυθεί

  • με τους αγώνες των ΠΑΟΚ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και Πανσερραϊκού για τη Stoiximan SuperLeague
  • τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αγγλίας, Ισπανίας και Γερμανίας (Premier League, La Liga, Bundesliga)
  • τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ Euro League και Euro Cup
  • τους αγώνες μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος (Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2025)
  • τους αγώνες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026
  • τις διοργανώσεις τένις Wimbledon και WTA.