«Η πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της φτώχειας αλλά της χυδαιότητας» είχε πει κάποτε η Coco Chanel και καθώς φαίνεται στα πάτρια το πιστεύουμε ακράδαντα.

Εν μέσω βαθιάς πληθωριστικής κρίσης τα προϊόντα Chanel ξεπούλησαν στην εγχώρια αγορά, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη της Linea Piu, που επί πολλές δεκαετίες αποτελεί τον αποκλειστικό εμπορικό συνεργάτη του κορυφαίου γαλλικού οίκου στην Ελλάδα.

Υπερδιπλασιασμός στον τζίρο και αύξηση 220% στα κέρδη για την Linea Piu

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της Linea Piu, την εταιρεία της οικογένειας Κασνακίδη, οι πωλήσεις το 2023 αυξήθηκαν κατά 136,83% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πέρσι η εταιρεία, με στόχο τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων της, μετέφερε τις κύριες δραστηριότητές της από την οδό Σέκερη σε τοποθεσία με μεγαλύτερη εμπορική δυναμικότητα, και συγκεκριμένα σε νέο κατάστημα επί της οδού Βουκουρεστίου 13, πλάι ακριβώς στις μπουτίκ της Louis Vuitton και της Prada και απέναντι από αυτή της Dior.

Επιπλέον άνοιξε και νέο κατάστημα στο νησί της Μυκόνου, στο Nammos Village, το γνωστό shopping concept στην παραλία της Ψαρούς.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 27,87 εκατ. ευρώ, όταν το 2022 είχε κυμανθεί περί τα 11,77 εκατ. ευρώ.

Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 14,78 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 121,48% σε σχέση με το 2022, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στα κέρδη.

Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 204,86% και ξεπέρασαν τα 10,65 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ενισχύθηκαν κατά 220,39% και κυμάνθηκαν περί τα 8,1 εκατ. ευρώ.

Προοπτικές

Ο στόχος της Linea Piu είναι η περαιτέρω ανάπτυξη με σύναψη νέων επώνυμων αποκλειστικών συνεργασιών διανομής.

Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη πορεία για τη εφετινή χρονιά, «η διοίκηση αξιολογεί σε συνεχή βάση κάθε νέο στοιχείο που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δραστηριότητα της εταιρείας και σχεδιάζει ενέργειες βελτιστοποίησης της απόδοσης και διαφύλαξης της χρηματοοικονομικής της θέσης στη βάση των δεδομένων που προκύπτουν», αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις.

Πηγή: ot.gr