Ένας άνδρας κατηγορείται για δύο δολοφονίες ανδρών, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν σε βαλίτσες στο Μπρίστολ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Δράστης ο Yostin Andres Mosquera, 34 ετών στον οποίο καταγγέλθηκε κατηγορίες το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Πρώην ζευγάρι τα θύματα

Οι άνδρες, τα λείψανα των οποίων ανακαλύφθηκαν σε βαλίτσες στη γέφυρα Clifton Suspension Bridge, κατονομάστηκαν από τη Μητροπολιτική Αστυνομία ως ο 62χρονος Albert Alfonso και ο Paul Longworth, 71 ετών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ερωτική σχέση.

Το ζευγάρι ζούσε μαζί σε διαμέρισμα στο Shepherd’s Bush, στο δυτικό Λονδίνο, και ήταν γνωστό στον ύποπτο, ανέφερε η Μητροπολιτική αστυνομία.

Σύλληψη και κατηγορίες για φόνο

Ο Mosquera, 34 ετών, συνελήφθη στο Μπρίστολ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για φόνο. Θα παρουσιαστεί υπό κράτηση αργότερα τη Δευτέρα στο δικαστήριο του Wimbledon.

Πρώην συγκάτοικοι θύματα και δράστης

Ο Λόνγκγουορθ ήταν Βρετανός, ενώ ο Αλφόνσο καταγόταν από τη Γαλλία αλλά είχε αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι ο Mosquera έμενε με τα θύματα σε ένα διαμέρισμα στην Scotts Road για «σύντομο χρονικό διάστημα».

Ομοφοβικό κίνητρο;

Τα στοιχεία της έρευνας μέχρι στιγμής δεν υποδεικνύουν ομοφοβικό κίνητρο, πρόσθεσε η Scotland Yard, αλλά έχει χαρακτηριστεί ως έγκλημα μίσους σύμφωνα με τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές.

Ο αναπληρωτής βοηθός επίτροπος Andy Valentine δήλωσε: «Οι σκέψεις μου είναι πρώτα και κύρια με τους αγαπημένους του Άλμπερτ και του Πολ που έρχονται να συμβιβαστούν με αυτά τα τρομερά νέα.

Αν και δεν πιστεύουμε ότι κάποιος από τους δύο είχε στενούς συγγενείς, έχουμε εντοπίσει άλλους συγγενείς που έχουν ενημερωθεί και υποστηρίζονται από ειδικούς αξιωματικούς. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να εντοπίσουμε τυχόν ευρύτερα μέλη της οικογένειας.

«Γνωρίζω ότι αυτό το απαίσιο περιστατικό θα προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στους κατοίκους του Shepherd’s Bush αλλά και στην ευρύτερη LGBTQ+ κοινότητα σε όλο το Λονδίνο.

«Ελπίζω ότι θα σας καθησυχάσει το γεγονός ότι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και η έρευνα βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, δεν αναζητούμε προς το παρόν κανέναν άλλον σε σχέση με τους δύο φόνους».

Το χρονικό την εξιχνίασης

Η αστυνομία του Avon and Somerset κλήθηκε στις 11.57 μ.μ. την περασμένη Τετάρτη, αφού αναφέρθηκε ότι ένας άνδρας εθεάθη να συμπεριφέρεται ύποπτα στη γέφυρα Clifton Suspension Bridge.

Οι αστυνομικοί έφτασαν λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα και ο άνδρας είχε φύγει από το σημείο, αφήνοντας πίσω του μία βαλίτσα. Μια δεύτερη βαλίτσα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση λίγη ώρα αργότερα. Και οι δύο βρέθηκαν να περιέχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Οι έρευνες που διεξήχθησαν από αστυνομικούς της αστυνομίας του Avon and Somerset και της Met έδειξαν ότι ο ύποπτος είχε ταξιδέψει στο Μπρίστολ από το Λονδίνο νωρίτερα την ίδια μέρα. Ως εκ τούτου, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέλαβε την έρευνα.

Την Παρασκευή, η αστυνομία βρήκε περαιτέρω ανθρώπινα λείψανα σε διαμέρισμα στην Scotts Road, Shepherd’s Bush, στο δυτικό Λονδίνο, με τα δύο περιστατικά να πιστεύεται ότι συνδέονται μεταξύ τους.

Πηγή: Guardian