Τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει εκλογές.

«Μετά από μακρά σκέψη και προβληματισμό και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τ.Ν. Βανς από τη μεγάλη πολιτεία του Οχάιο», ανέφερε ο Τραμπ στο Truth Social.

«Ο J.D. υπηρέτησε έντιμα την πατρίδα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε δύο χρόνια, Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, όπου ήταν συντάκτης του περιοδικού «The Yale Law Journal» και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Γέιλ. Το βιβλίο του J.D., «Hillbilly Elegy», έγινε μεγάλο μπεστ σέλερ και κινηματογραφική ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους σκληρά εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες της χώρας μας.

Ο J.D. είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Χρηματοοικονομικά, και τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους αγωνίστηκε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πέρα….» αναφέρει στο μήνυμά του.

Το προφίλ του Τζέιμς Ντι Βανς

Ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1984. Είναι Αμερικανός πολιτικός, επιχειρηματίας και συγγραφέας, που υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτεία του Οχάιο, από τον Ιανουάριο του 2023. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Βανς, είναι συγγραφέας του βιβλίου απομνημονευμάτων «Hillbilly Elegy» το οποίο είναι bestseller των The New York Times, και έχει λάβει δεκάδες βραβεία και θετικές κριτικές από έγκριτες εφημερίδες και οργανισμούς. Το βιβλίο του, έγινε δραματική ταινία του Netflix, με τον ομώνυμο τίτλο. Ο Βανς, είναι εταίρος σε επενδυτικές εταιρείες και συνιδρυτής της εταιρείας Narya Capital στο Σινσινάτι.

Ο Τζέι Ντι Βανς, θεωρείται συντηρητικός πολιτικός. Εξελέγη πρώτη φορά στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στις γενικές εκλογές του 2022, νικώντας τον Δημοκρατικό ανθυποψήφιό του με ποσοστό 53.3% έναντι 46.7% των ψήφων.