Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο δράστης να παίρνει θέση βολής.

Στο βίντεο συγκεκριμένα φαίνεται ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρρουκς να ανεβαίνει με όπλο στη στέγη και να προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σημείο. Πολίτες δε, που βλέπουν το γεγονός φωνάζουν «αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή».

Το νέο αυτό οπτικοακουστικό υλικό εγείρει ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας, τα οποία επέτρεψαν να συμβεί το περιστατικό.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πληροφορίες από το Associated Press, οι οποίες αναφέρουν πως αστυνομικός, όταν ειδοποιήθηκε από τους πολίτες, ανέβηκε στη στέγη και είδε τον Τόμας Μάθιου Κρρουκς.

Εκείνος μόλις τον αντιλήφθηκε γύρισε την κάννη προς το μέρος του αστυνομικού. Με αποτέλεσμα, ο άνδρας να κατέβει και λίγα λεπτά αργότερα να πραγματοποιηθεί η απόπειρα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Το «μπαλάκι» ευθυνών

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπός των Μυστικών Υπηρεσιών μιλώντας στην εφημερίδα «New York Times» ισχυρίζεται ότι η επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου είναι ευθύνη της τοπικής αστυνομίας.

Για ενισχύσει το επιχείρημά του υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν εκτός περιμέτρου ασφαλείας των Μυστικών Υπηρεσιών. Αντιθέτως, οι αρμοδιότητές του, σύμφωνα με τον ίδιο περιορίζονταν στο χώρο συγκέντρωσης του Τραμπ, ενώ η αστυνομία ήταν υπεύθυνη για ολόκληρη την περιοχή εκτός από το χώρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο υποστήριξαν στην ίδια εφημερίδα, ότι καθόλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ντόναλντ Τραμπ δεν τους επισκέφθηκε κανένας ένστολος.