Γιάννος Παπαπαντωνίου: Τι απαντά ο δικηγόρος του

Τι απαντά ο δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου μετά την πρόταση ενοχής για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Ο κ. Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου, σε γραπτή δήλωση του, μετά την πρόταση ενοχής για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που υπέβαλε ο Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό, την σύζυγό του και φιλικό τους πρόσωπο, αναφέρει:

«Ο κ. Εισαγγελέας με την πρόταση του, θεώρησε ότι το σύνολο της δαπάνης των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών συνιστά βέβαιη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κατηγορούμενος υπουργός όφειλε να ακυρώσει την απόφαση του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου του ΚΥΣΕΑ για εκσυχρονισμό των 6 φρεγατών και να στείλει τις 6 φρεγάτες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου το Πολεμικό Ναυτικό τζάμπα θα έφτιαχνε τις φρεγάτες.

Οι 6 φρεγάτες, που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιάννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Μία καινούργια φρεγάτα αναμένεται το 2026!»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.