Εγκατάσταση επτά συστημάτων συτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην Αχαΐα

Με την τοποθέτηση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα στις παραλίες του Αγίου Βασιλείου και των Βραχνέικων, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συνολικά επτά τέτοιων συστημάτων σε πολυσύχναστες παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο, παρακολούθησαν την έναρξη λειτουργίας των συστημάτων στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

«Η ισότιμη συμμετοχή και προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα συνιστά βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων επιτρέπει σε όλους τη θαλάσσια απόλαυση. Στόχος μας είναι να διαμορφώνουμε κάθε μέρα τις κατάλληλες συνθήκες για μια Περιφέρεια συμπεριληπτική, για μια Δυτική Ελλάδα χωρίς αποκλεισμούς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Τα συστήματα έχουν εγκατασταθεί στις θαλάσσιες περιοχές Λακκόπετρας, Βραχναίϊκων, Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου, Δημορηγόπουλου, Ροδινής και Πούντας.

Ο κ. Μπονάνος δήλωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου για να εξασφαλίσει τη συντήρηση των συστημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. «Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας πολίτης πρέπει να σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και να προστατεύει τα συστήματα από τυχόν φθορές. Τα συστήματα είναι πολύτιμα μέσα για την ισοτιμία και την πρόσβαση, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της Δυτικής Ελλάδας να είναι προσβάσιμες από όλους» τόνισε.

Με αυτές τις ενέργειες, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας δείχνει το δρόμο προς μια κοινωνία που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.