Στην Αθήνα έφθασε ο Φρέντι Μπελέρης.

«Καλώς σας βρήκα! Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Είμαι υπερήφανος που θα πάω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των Ελλήνων απανταχού σε όλη τη Γη, όπου κι αν βρίσκονται», είπε κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλων των Ελλήνων. Ήταν δίπλα μου και με στήριξε», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο Φρέντι Μπελέρης.

Ακόμη, ο γαλάζιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη δικαστική του διαμάχη με το αλβανικό κράτος, υπογραμμίζοντας ότι «η ταλαιπωρία μου έρχεται προς το τέλος της». «Είμαι αθώος, δεν είναι κάτι που το λέω εγώ από την αρχή. Είναι ένα γεγονός, το οποίο πλέον το λένε και οι Αλβανοί», απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων που τον υποδέχτηκαν.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του, τους δημοσιογράφους, αλλά και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του στον αγώνα του με τη δικαιοσύνη.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και προς τους κατοίκους της Χειμάρρας, «Οι Χειμαρριώτες δεν είναι μόνοι τους και τα αιτήματά του είναι δίκαια, και θα ακουστούν». «Είμαι δίπλα τους και τους στηρίζω. Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν την Ελλάδα δίπλα τους, για να τους προστατεύει», συμπλήρωσε.

«Δεν πρέπει η ΕΕ να επιτρέπει να μη γίνεται σεβαστή η βούληση και η θέληση των λαών, όπου κι αν βρίσκονται εντός της Ευρώπης», σχολίασε ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

Η έξοδος του από τις φυλακές

Εκτός φυλακής βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος έλαβε άδεια εξόδου. Ο πολιτικός πριν από λίγα λεπτά πέρασε τις πύλες της φυλακής, κρατώντας στα χέρια του πενθήμερη άδεια.

Η άδεια του χορηγήθηκε από τις αλβανικές Αρχές, προκειμένου να ταξιδέψει μέχρι το Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής.

Καθώς έβγαινε από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους όλους αυτούς τους μήνες. «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα», δήλωσε με έντονα συναισθηματικά φορτισμένος.

Έξω από τη φυλακή αναμένεται να βρεθεί και η σύζυγος, αλλά και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Από τις πύλες των φυλακών τον Φρέντι Μπελέρη παρέλαβε αυτοκίνητο της πρεσβείας, το οποίο θα τον μεταφέρει στα Τίρανα. Από εκεί αεροπορικώς θα βρεθεί στην Αθήνα, για να καταλήξει στον τελικό του προορισμό, το Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής.