Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος έλαβε άδεια εξόδου. Ο πολιτικός πριν από λίγα λεπτά πέρασε τις πύλες της φυλακής, κρατώντας στα χέρια του πενθήμερη άδεια.

Η άδεια του χορηγήθηκε από τις αλβανικές Αρχές, προκειμένου να ταξιδέψει μέχρι το Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής.

Καθώς έβγαινε από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους όλους αυτούς τους μήνες. «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα», δήλωσε με έντονα συναισθηματικά φορτισμένος.

Έξω από τη φυλακή αναμένεται να βρεθεί και η σύζυγος, αλλά και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Από τις πύλες των φυλακών τον Φρέντι Μπελέρη παρέλαβε αυτοκίνητο της πρεσβείας, το οποίο θα τον μεταφέρει στα Τίρανα. Από εκεί αεροπορικώς θα βρεθεί στην Αθήνα, για να καταλήξει στον τελικό του προορισμό, το Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής.

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας, αποφάσισε την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Η απόφαση λήφθηκε βάση του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικάστηκε τελεσίδικα πριν λίγες ημέρες με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο.

Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολίασε την απόφαση για την καθαίρεσή του και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που «εμπνεύστηκε και εκτέλεσε ο κ. Ράμα». Ενώ αναφέρθηκε στις παραβιάσεις που έγιναν στην περίπτωσή του, ωστόσο επεσήμανε ότι ο δίκαιος αγώνας του θα συνεχιστεί.