Thomas Matthew Crooks: Τι ξέρουμε για τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ

Ο Thomas Matthew Crooks πυροβόλησε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ με τα κίνητρά του να είναι ακόμη ασαφή.

Από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια γλίτωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με το FBI να τον κατονομάζει ως τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην αμερικανού προέδρου.  Ο Κρουκς πυροβόλησε τον Τραμπ από μια στέγη σε απόσταση περίπου 135 μέτρων μακριά από την εξέδρα πάνω στην οποία ο Τραμπ μιλούσε στους οπαδούς του με τους άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών να τον φυγαδεύουν ενώ εκείνος ύψωνε την γροθιά του. 

«Το FBI ταυτοποίησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια ως το πρόσωπο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια», επεσήμανε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Βίντεο τον δείχνει πάνω στη στέγη

Στο μεταξύ βίντεο στο Χ φέρεται να δείχνει τον Τόμας Μάθιου Κρουκς λίγα δευτερόλεπτα πριν τραβήξει την σκανδάλη.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τον δράστη:

  • Ο Κρουκς φέρεται να ήταν εγγεγραμμένο μέλος των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post.
  • Ηταν κάτοικος του Μπέθελ Παρκ στην Πενσυλβάνια. Αποφοίτησε το 2022 από το λύκειο του Μπέθελ Παρκ λαμβάνοντας μάλιστα και τιμητική διάκριση.

  • Ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Πολλοί μάρτυρες δήλωσαν ότι τον είδαν πριν από τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν τις αρχές.
  • Επεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών της ασφάλειας του πρώην προέδρου.
  • Τα κίνητρά του δεν είναι ακόμη σαφή.
  • Θα ψήφιζε για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

  • Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών δείχνουν ότι ένας δωρητής που αναφέρεται ως Thomas Crooks με την ίδια διεύθυνση έδωσε 15 δολάρια σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς και ονομάζεται Progressive Turnout Project τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.