Ντόναλντ Τραμπ: Η στιγμή του πυροβολισμού – Βίντεο από κινητό αυτόπτη μάρτυρα

Πολίτης που παρακολουθούσε την ομιλία του Τραμπ στην Πενσυλβάνια κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή του πυροβολισμού εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην χθεσινή προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή που ο 20χρονος δράστης πυροβόλησε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με το TMZ.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και σοκ σε όλο τον κόσμο και μεταδόθηκε ζωντανά από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε μόλις ξεκινήσει την προεκλογική του ομιλία όταν ένας 20χρονος – όπως αποκάλυψε στη συνέχεια το FBI που έχει αναλάβει την έρευνα – τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στο αυτί, με τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον πρώην πρόεδρο.

Δευτερόλεπτα μετά την εξουδετέρωση του δράστη, όπως ακούγονται να λένε οι πράκτορες στο ανοιχτό μικρόφωνο του πόντιουμ, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σηκώνεται όρθιος και αφού υψώνει το ένα του χέρι σε γροθιά και φωνάζει στα πλήθη «Παλέψτε», απομακρύνεται από την σκηνή.

Η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Τα βίντεο από την στιγμή της απόπειρας δολοφονίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο το TMZ δημοσίευσε ένα άλλο κλιπ που δείχνει τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να σέρνεται επάνω την στέγη παρακείμενου κτιρίου και να πυροβολεί τον Ντόναλντ Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών.

Το βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το TMZ και επαναδημοσίευσε το BBC, δείχνει έναν νεαρό άνδρα με μακριά καστανά μαλλιά που φαίνεται να φοράει γκρι πουκάμισο και χακί παντελόνι, να σέρνεται πάνω στη στέγη και να κοιτάζει μέσα από διόπτρα πιθανότατα τον στόχο του, πριν τραβήξει τη σκανδάλη.

Μόλις αρχίσουν να ακούγονται σφαίρες, επικρατεί πανικός με τους θεατές που βρίσκονταν στο σημείο να ουρλιάζουν και δευτερόλεπτα αργότερα, ακολουθούν νέοι πυροβολισμοί, προφανώς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που εξουδετέρωσαν τον δράστη της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο, Μάικλ Ντιφρίσκια δήλωσε στο TMZ πως παρακολουθούσε μαζί με την σύζυγό του Άμπερ την προεκλογική ομιλία του Τραμπ έξω από τον κεντρικό χώρο – στεκόταν κοντά σε κάτι δέντρα με περίπου 30 με 40 άλλους ανθρώπους, όταν η Άμπερ παρατήρησε τον τύπο να σκαρφαλώνει σε ένα κοντινό κτίριο.

Όπως δήλωσε στο δίκτυο, είδε τον δράστη να σέρνεται στην οροφή μέχρι να πάρει την τελική του θέση και να πυροβολήσει κατά του Τραμπ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.