Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και το δράστη της επίθεσης, Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Ο επίδοξος δολοφόνος, ο οποίος είχε ακροβολιστεί σε οροφή κτηρίου περίπου 135 μέτρα μακριά από τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, ήταν 20 χρονών και έπεσε νεκρός από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα, ο Τόμας Μάθιου Κρουκς φέρεται να φόραγε μπλούζα, η οποία προέρχεται από το κανάλι «Demolition Ranch» στο YouTube.

Τι είναι το «Demolition Ranch»

Το κανάλι «Demolition Ranch» είναι ένα κανάλι στο YouTube, το οποίο όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook, είναι αφιερωμένο στο «να σας κάνει να χαμογελάτε με όπλα».

Τη διαχείριση του καναλιού φαίνεται να έχει αναλάβει ο Ματ Κάρρικερ, ή και ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο «Demo Ranch». Ο ίδιος έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο του διαδικτύου, καθώς τα 3 κανάλια που έχει στο YouTube, «Demolition Ranch», «Vet Ranch», αλλά και το vlog κανάλι του με το όνομά του «Matt Carriker». Τα κανάλια του έχουν συνολικά πάνω από 17 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο Ματ είναι επίσης ιδιοκτήτης μικρών επιχειρήσεων, αλλά και μίας οικογενειακής κτηνιατρικής κλινικής. Η ενασχόληση του με την πλατφόρμα του YouTube έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, και έχει συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο κοινό. Το γεγονός αυτό του επέτρεψε να δημιουργήσει το 2017 την πρώτη του ταινία με τίτλο «Strain 100».

Το κανάλι του «Demolition Ranch», δημιουργήθηκε το 2017 και λόγω του περιεχομένου του με τα όπλα, τον έχει κάνει δημοφιλή ως «Demo Ranch». Το κανάλι σημειώνει περίπου ένα εκατομμύριο προβολές καθημερινά από την ίδρυσή του το 2011. Ενώ μεμονωμένα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 11 εκατομμύρια συνδρομητές. Εκτιμάται δε, ότι μέσα από αυτές κερδίζει αρκετές, αν όχι δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές σε καθημερινή βάση.

Η αντίδρασή του μετά το γεγονός

Μόλις έγινε γνωστό, ότι ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο παραλίγο δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να φόραγε μία μπλούζα του καναλιού του, ο Ματτ Κάρρικερ έκανε μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Από την αντίδρασή του, φαίνεται ότι και ο ίδιος προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Ειδικότερα, ανάρτησε μία φωτογραφία με τον νεκρό δράστη και έγραψε «Τι στο διάολο».