Βαρύ κατηγορητήριο για τους 74 οπαδούς του Παναθηναϊκού

Βαρύ κατηγορητήριο για τους 74 οπαδούς του Παναθηναϊκού, όπου υπήρξε συμπλοκή μεταξύ οπαδών - Μεταξύ των κατηγοριών η συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων αντιμετωπίζουν οι 74 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο 13 Ιουλίου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντεων, κατά περίπτωση ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα που είναι: Συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Το κατηγορητήριο, με βάση το οποίο θα απολογηθούν, επίσης κατά περίπτωση περιλαμβάνει και σωρεία πλημμελημάτων που είναι : Επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης , φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου, κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Οι προαναφερόμενες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί, κατά συναυτουργία, και με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Επιπλέον σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών για ίδια χρήση.

Δύο παραμένουν στο νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 74 συλληφθέντες, προσήχθησαν ενώπιον των δικαστικών αρχών οι 72 εκ αυτών καθώς άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Και οι δύο τραυματίες παραμένουν υπό κράτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ στη συνέχεια η δικαστική λειτουργός στην οποία ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους.

Όλοι οι ενήλικες κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται στην 10η τακτική ανακρίτρια, ενώ για 5 από αυτούς οι οποίοι είναι ανήλικοι, η δικογραφία διαχωρίστηκε και ανατέθηκε σε ανακριτή ανηλίκων.

Θα ζητήσουν προθεσμία

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Αμέσως μετά το τέλος των απολογιών τους οι δικαστικοί λειτουργοί από κοινού με τους αρμόδιους εισαγγελείς θα αποφασίζουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση ενός εκάστου των συλληφθέντων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.