Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Λαύριο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ποσειδωνίας.

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες παραθεριστικές κατοικίες αλλά και κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν, 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα 6 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν και υδροφόρες των ΟΤΑ ενώ στην στην περιοχή έπευσε και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι προσπάθειες τους συνεχίζονταν για τις μικροεστίες αλλά και την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων.

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες», είπε αναλυτικά.