Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην τις απογευματινές ώρες στο Λαύριο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:42 σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στην Κάτω Ποσειδωνία στο Λαύριο Αττικής.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, στο σημείο μετέβη και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Λαυρίου.

Η εκκένωση

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι προσπάθειες τους συνεχίζονταν για τις μικροεστίες αλλά και την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων.

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες», είπε αναλυτικά.