Θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Shannen Doherty. Στα 53 της χρόνια η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο,

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», ανέφερε η δημοσιογράφος Leslie Sloane.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.

Η μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Η Shannen Doherty διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. Μετά τη θεραπεία που ακολούθησε ο καρκίνος ήταν σε ύφεση για δύο χρόνια όμως το 2019 επέστρεψε.

Τον Ιούνιο του 2023 η Doherty ανακοίνωσε ότι καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο της και λίγους μήνες αργότερα πήγε στα κόκκαλα. Η Shannen Doherty συνέχισε να δίνει τη μάχη της μέχρι και την τελευταία στιγμή, όμως δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.

Η καριέρα της

Η Ντόχερτι γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1971 στο Μέμφις του Τενεσί στις ΗΠΑ. Η καριέρα της στη μικρή οθόνη άρχισε από μικρή ηλικία. Στα έντεκά της χρόνια έγινε η «Τζένι Γουάιλντερ» στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι (1982-1983).

Οι ρόλοι σε σειρές και ταινίες συνέχισαν να έρχονται διαδοχικά. Φυσικά, ο πιο γνωστός της ρόλος ήταν αυτός της Μπρέντα Γουόλς στη τηλεοπτική σειρά Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς (1990-1994), 90210 (2008-2009) και BH90210 (2019).

Παράλληλα συμμετείχε και στις Μάγισσες όπου για τρεις σεζόν ήταν Πρου Χάλιγουελ.