Ιδιαίτερη συνταγή για κουνουπίδι σοφιγάδα

Μια ιδιαίτερη συνταγή για να γευτείτε το κουνουπίδι με έναν διαφορετικό τρόπο. Κουνουπίδι σοφιγάδα λοιπόν που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις και αξίζει να το φτιάξετε.

Κρίστυ Καραγεώργου
Ιδιαίτερη συνταγή για κουνουπίδι σοφιγάδα

Μια ιδιαίτερη συνταγή για να γευτείτε το κουνουπίδι με έναν διαφορετικό τρόπο. Κουνουπίδι σοφιγάδα λοιπόν που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις και αξίζει να το φτιάξετε.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

40λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  1 κουνουπίδι σε κομμάτια
  •  200 γρ. ζωμό λαχανικών
  •  150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  80 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  •  300 γρ. πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
  •  150 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  •  2 γρ. κύμινο
  •  4 γρ. καπνιστή πάπρικα
  •  10 γρ. φύλλα δυόσμου
  •  30 γρ. φύλλα βασιλικού
  •  10 γρ. φύλλα κόλιανδρου
  •  70 ml ε.π. ελαιόλαδο
  •  Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το ζωμό.

  3. Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν ελαφρώς τα υγρά της σάλτσας.

  4. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το κουνουπίδι και και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει και να μαλακώσει ελαφρώς το κουνουπίδι.

  5. Τέλος ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Συνοδεύστε το κουνουπίδι σοφιγάδα με ψωμένιο λευκό ταραμά. Στην Ζάκυνθο παραδοσιακά σερβίρουν αυτήν τη συνταγή και με χάβαρα (οστρακοειδή) αχνιστά.