Αμφιλοχία: «Εχει όπλο θα με σκοτώσει» – Το τηλεφώνημα της 36χρονης στην Αστυνομία

Η γυναίκα κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας».

«Είμαι η … Έχει όπλο θα με σκοτώσει» είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγο της, λίγα λεπτά πριν γίνει το έγκλημα στην Αμφιλοχία.

Η γυναίκα κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της».

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών τα στοιχεία της γυναίκας, εντοπίζοντας το τηλέφωνο και τη διεύθυνση κατοικίας της, όπως επίσης και την σηματική αναφορά που υπήρχε για ενδοοικογενειακή βία.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν την 36χρονη και τον 43χρονο νεκρούς.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την κλήση

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.

Το χρονικό

Ολα συνέβησαν στις 4 τα ξημερώματα στην οδό Λουτρού όπου ο δράστης είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίμενε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της. Τη στιγμή που εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στον “ουρανό” του οχήματος και άρχισε να την πυροβολεί.

Στη συνέχεια έστρεψε την κάνη του όπλου στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από το όχημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να κρατούσε όμηρο τη 13χρονη κόρη του ώστε να υποχρεώσει την άτυχη γυναίκα να γυρίσει στο σπίτι.

Ο εκβιασμός

Οι απειλές σύμφωνα με την ΕΡΤ που εξαπέλυε ήταν συνεχείς. Φέρεται μάλιστα να είπε στη γυναίκα: «Αν δεν έρθεις, αν δεν γυρίσεις στο σπίτι, θα σκοτώσω το παιδί».

Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μία ημέρα πριν, το θύμα που είχε δύο παιδιά με τον 43χρονο αυτόχειρα, είχε υποβάλλει μήνυση στην αστυνομία.

«Πάει την Τρίτη το παιδί μου στην αστυνομία να υποβάλλει μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Πήγε στο σπίτι της γυναίκας γιατί έπινε (…) Την χτύπησε, ήταν πρησμένο το μάτι της. Έξαφανίστηκε ο κύριος και δεν μπορούνε να τον βρούνε» είπε η μητέρα της 36χρονης γυναίκας στο ΕΡΤNews.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.