Κικίλιας: Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα αντιμετωπίστηκε η φωτιά στα Δερβενοχώρια

«Εκδηλώθηκε με αχνό καπνό, μέσα σε λίγα λεπτά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σε λιγότερο από μιάμιση ώρα είχε αντιμετωπιστεί», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας για την επικίνδυνη φωτιά.

Στην εξέλιξη της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο (13/7) στα Δερβενοχώρια αναφέρεται σε ανάρτησή του στο X ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «μέσα σε λίγα λεπτά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σε λιγότερο από μιάμιση ώρα είχε αντιμετωπιστεί».

Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Η εξέλιξη της πολύ επικίνδυνης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Εκδηλώθηκε με αχνό καπνό, μέσα σε λίγα λεπτά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σε λιγότερο από μιάμιση ώρα είχε αντιμετωπιστεί. Οι πυροσβέστες μας και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας με την πολύτιμη συνδρομή 12 εναέριων μέσων, επενέβησαν ταχύτατα και προστάτεψαν μια δύσκολη περιοχή που έχει βιώσει επανειλημμένως τον πύρινο εφιάλτη».

Για το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είχαν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς επιχειρούσαν 76 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ήταν μακριά από τα χωριά της περιοχής και το θετικό ήταν πως δεν φυσούσε ισχυρός άνεμος διευκολύνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Έτσι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και στις 19.20 δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο.

Δείτε την ανάρτηση Κικίλια:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.