Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται λουόμενη που δέχθηκε χτύπημα σαλαχιού στην παραλία «Αράπης», κοντά στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου στα ρηχά νερά της  παραλίας. Η γυναίκα τραυματίστηκε στον αστράγαλο από σαλάχι που ήταν κρυμμένο στην άμμο. Επί τόπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άλλους λουόμενους και στη συνέχεια διακομίστηκε άμεσα από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα παρόμοια περιστατικά που έχουν σημειωθεί τόσο στην παραλία «Αράπης» όσο και σε γειτονικές παραλίες της περιοχής δεν είναι ανύπαρκτα αλλά ούτε και συχνά.  Στη συγκεκριμένη παραλία, την οποία προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά δεν υπάρχει ναυαγοσώστης αλλά ούτε και κάποια άλλη σήμανση επικινδυνότητας καθώς τα νερά είναι ρηχά και φιλικά.

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται  εντός του Αμβρακικού κόλπου που είναι πλούσιος σε θαλάσσια ζωή ενώ και η περιοχή που εκτείνεται πέριξ της συγκεκριμένης παραλίας  είναι σπουδαίος υγροβιότοπος και ανήκει με σχετική συνθήκη στις προστατευόμενες περιοχές.

Τα σαλάχια είναι σαρκοφάγα και επιτίθενται σε κοπάδια ψαριών τρώγοντας μεγάλες ποσότητες. Μερικά είδη θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο γιατί οι ακίδες της ουράς τους, που επικαλύπτονται με τοξικό δηλητήριο, αν χτυπήσουν καίρια όργανα δεν προκαλούν μόνο αφόρητο πόνο αλλά κάποιες φορές  ακόμη και καρδιακή προσβολή.

Ωστόσο η συγκεκριμένη παραλία αλλά και οι γύρω παραλίες που επίσης ανήκουν στον Αμβρακικό δεν φημίζονται για την επικινδυνότητά της αλλά για το ενδιαφέρον τους, δεδομένου ότι στα νερά τους μέσα στον πλούτο τον ψαριών και των οστράκων συναντάται  το σπάνιο και απειλούμενο ρινοδέλφινο.