Ψυχικό: Ο γόης της Μυκόνου είχε κάνει ανακαίνιση στο κελί του στη φυλακή

Σύμφωνα με μαρτυρία είχε δώσει 2000 ευρώ και του είχαν βάλει ανατομικό κρεβάτι καθώς και κλειδαριά που κλείδωνε από μέσα -

Οι αποκαλύψεις για τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας στο Ψυχικό συνεχίζονται. Έπειτα από την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση ψάχνοντας να βρουν τον ηθικό αυτουργό.

Πρώτος είχε βγάλει στο φως τα ντοκουμέντα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με άρθρο του στο Βήμα, αναφέροντας ότι κρατούμενος μπαινόβγαινε ανενόχλητος στις φυλακές και διέπραττε ληστείες. Σήμερα το Live News αποκάλυψε την έκθεση του έκτακτου ελέγχου και της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου. Σε αυτήν, ο τότε κρατούμενος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία υπαλλήλου φυλακών στο Live News αναφέρει: «Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία.

Ο «ωραίος Τζορτζ», όπως τον αποκαλούν, φαίνεται να ζούσε περισσότερο σαν σταρ του Χόλιγουντ, παρά σαν κρατούμενος. Είχε μετατρέψει το κελί του σε σουίτα 5στερου ξενοδοχείου. Μέσα στις προτάσεις της έκθεσης, τονίζεται ότι πρέπει να διερευνηθεί το πώς ο κρατούμενος διαμόρφωσε το κελί του με υλικά που ο ίδιος φέρεται να πέρασε ανενόχλητος μέσα στις φυλακές Τίρυνθας χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι ληστείες με τους «επίλεκτους»

Ο 44χρονος, όπως είχε αποκαλύψει πρώτος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, διέπραττε ακόμα και ληστείες μέσα από τη φυλακή. «Τον Φεβρουάριο του 2019, ο κρατούμενος, κάνοντας κατάχρηση της άδειάς του, διαπράττει τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών. Παρ’ ότι σχεδόν άμεσα έγινε η ταυτοποίηση του κρατουμένου από τις κάμερες στα ΚΤΕΛ και της τροχαίας στον τρόπο κράτησης του στις φυλακές δεν άλλαξε το παραμικρό» αναφέρει η μαρτυρία.

Ο «ωραίος Τζορτζ» δεν δρούσε μόνος του. Είχε ταλέντο στο να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις και να πλευρίζει εκείνους που είχαν ροπή προς τις παραβατικές συμπεριφορές. «Στις 23 Μαρτίου του 2019, έκανε τη ληστεία σε επιχείρηση τυχερών παίγνιων Ναυπλίου. Μάλιστα, τότε, είχε όπλο με το οποίο απείλησε την υπάλληλο. Συνεργός του ήταν ξανά ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος με την προηγούμενη ληστεία και ένας ακόμη. Ο κρατούμενος είχε πάντα μηδενικό λογαριασμό και μετά τη ληστεία βρέθηκαν 1.500€ στο κελί του», λέει μαρτυρία στο Live News.

Μάλιστα, είχε την άνεση να έχει κινητό μαζί του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, διαπιστώθηκε πως ο κρατούμενος, είχε αποθηκευμένο στις επαφές του τον αριθμό της διεύθυνσης. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί πως οι κρατούμενοι των φυλακών Τίρυνθας είχαν αντικλείδια για τα κελιά τους. Στην έκθεση τονίζεται ότι οι κρατούμενοι δεν δύναται να κλειδώνουν τους χώρους κράτησης και να έχουν κλειδιά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο αρχιφύλακας για αυτό, ανέφερε πως οι κρατούμενοι έχουν δικά τους κλειδιά για να ασφαλίζουν το κελί τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα όταν απασχολούνται σε διάφορες εργασίες. Η σκανδαλώδη εύνοια των κρατούμενων δεν τελειώνει εδώ. Διερευνάτε ακόμα, ο λόγος που δεν εφαρμοζόταν το ωράριο λειτουργίας για όλους.

Πρόκειται για ένα πόρισμα κόλαφος που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τονίζοντας την ειδική διαχείριση την οποία είχε ο «ωραίος Τζορτζ» στις αγροτικές φυλακές.

Κάνει λόγο για κενά ο δικηγόρος του προφυλακισθέντα

Ο δικηγόρος του φερόμενου φυσικού αυτουργού για την δολοφονία του τοπογράφου στα γραφεία του στο Νέο Ψυχικό εξέδωσε ανακοίνωση. Ο νομικός παραστάτης αναφέρει μεταξύ άλλων δια μέσου της ανακοίνωσης ότι ακόμα στην υπόθεση «εκκρεμούν αναλύσεις και εργαστηριακά αποτελέσματα σε πάμπολα πια αποδεικτικά επίπεδα».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για τον εντολέα του. Και συμπληρώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο δικηγόρος: «Κατόπιν τάχιστης και πρωτοφανούς χρονικά ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας και την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών […] ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη στον εντολέα μου με αποτέλεσμα την προφυλάκιση του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.