Φωτιά στην Κορινθία: Καλύτερη η εικόνα στο Κούτσι

Χωρίς μέτωπο, αλλά με πολλές αναζωπυρώσεις συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Κορινθία - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Βέλου-Βόχας

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να την περιορίσουν, όμως οι άνεμοι που πνέουν από το πρωί δημιουργούν διαδοχικές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία.

Το απόγευμα της Παρασκευής υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει στο πύρινο μέτωπο της Στιμάγκας προς Χαλκί. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, μεταβαίνουν και εναέρια μέσα. Αργότερα υπήρξε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο Κούτσι.

Το βράδυ της Παρασκευής η εικόνα ήταν καλύτερη ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στο σημείο για να ελέγξουν την φωτιά.

Η σύσταση από το Λιμεναρχείο

Νωρίτερα το Λιμεναρχείο Κορίνθου είχε ζητήσει από τους κυβερνήτες των πλοίων που βρίσκονται στον Κορινθιακό να είναι προσεκτικοί λόγω της υδροληψίας των εναέριων μέσων.

«Στο πλαίσιο επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή Π.Ε Κορινθίας, διενεργείται υδροληψία από εναέρια μέσα πυρόσβεσης στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου του Δήμου Βέλου-Βόχας.

Παρακαλούνται οι κ.κ. κυβερνήτες των παραπλέοντων σκαφών – μέσων να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Βέλου-Βόχας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκε ο Δήμος Βέλου – Βόχας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 11/7 στην Στιμάγκα του Δήμου Βέλου Βόχας.

Ολονύκτιες επιχειρήσεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο όλο το βράδυ κατέβαλαν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες περιμετρικά της χαράδρας ενώ το πρωί με τη συνδρομή των εναερίων μέσων και τις ρίψεις νερού από αέρος θα προσπαθήσουν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες εντός της χαράδρας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά περιμετρικά της χαράδρας επηρέασε καλλιέργειες όπως αμπέλια και σταφίδες.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, στην περιοχή, σήμερα το πρωί, δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία της φωτιάς. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο και συγκεκριμένα 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 50 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Σημειώνεται ότι στο σημείο μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Νωρίτερα μέσω ανάρτησής του στο “X” ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

«14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.