Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας αποφασίστηκε η ένταξη του Δήμου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Εύδημος».

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα εκπόνησης τεχνικών μελετών. Οι τεχνικές μελέτες είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη υποβολή προτάσεων σε φορείς χρηματοδότησης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των έργων του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στη θέση της ότι ο Δήμος χρειάζεται μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασιακή σχέση για να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών. Ωστόσο, αναγνωρίζεται ότι η υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας καθιστά αδύνατη την εκπόνηση σημαντικών μελετών στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα, παρά τις προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, υπάρχουν επτά κρίσιμες μελέτες που δεν μπορούν να εκπονηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Η εκπόνηση τέτοιων μελετών είναι αναγκαία για τη χρηματοδότηση από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά εργαλεία.

Η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού είναι ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής που εκφράζεται σε όλα τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει στασιμότητα και έλλειψη έργου. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μέχρι να υλοποιηθεί η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

Οι πολίτες εξέλεξαν την παρούσα Δημοτική Αρχή για να παράξει μεγάλης κλίμακας έργο που θα βελτιώσει τη ζωή τους. Η Διοίκηση διασφαλίζει την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων έμπρακτα και έχει αποδείξει τη δέσμευσή της μέσω αποφάσεων και προσωπικής συμμετοχής ακόμα και στα δικαστήρια υπέρ της παραμονής συμβασιούχων.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατηγορείται για αφέλεια, ψευδείς δηλώσεις και υβριστικές ανακοινώσεις, με σκοπό να κρατήσει την πόλη σε στασιμότητα. Ανακριβείς ισχυρισμοί περί ιδιωτικοποιήσεων και εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου διατυπώνονται σκοπίμως.

Η δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών ή η συμμετοχή σε υφιστάμενες είναι μια πρακτική που ακολουθείται από πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα, λόγω της υποστελέχωσης. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την ταχύτερη απορρόφηση πόρων για αναπτυξιακά έργα και την ευελιξία των διαδικασιών για την ωρίμαση μελετών και δρομολόγηση δράσεων κοινωνικής συνοχής, καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης.

Η Νέα Ιωνία προχωρά με αποφασιστικότητα προς τον στόχο για μια καλύτερη πόλη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εργασία των υπαλλήλων του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.