Ζουράφα: «Ξεκάθαρα στα χωρικά μας ύδατα» – Αυστηρή απάντηση της Αθήνας

Η απάντηση της κυβέρνησης μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού για τη σύγκρουση αλιευτικού με σκάφος του ελληνικού λιμενικού στη Ζουράφα

«Η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται ξεκάθαρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό λιμενικό μετά τη σύγκρουση τουρκικού αλιευτικού με σκάφος του λιμενικού.

«Δεν θα γινόταν διαφορετικά αυτή η επιχείρηση από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα» εξηγεί ο ίδιος και ενημέρωσε πως το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρό.

Συμπλήρωσε ότι, το ελληνικό Λιμενικό εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη νήσο Ζουράφα.

«Όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο ακολούθησε τη διαδικασία. Έκανε έναν απότομο ελιγμό το τουρκικό αλιευτικό, έγινε η διαδικασία της επακούμβησης, δηλαδή της απώθησης, στη συνέχεια απομακρύνθηκε το τουρκικό αλιευτικό».

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 11/7 το ελληνικό λιμενικό προσπάθησε να απομακρύνει τουρκικό αλιευτικό που ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. «Κατά την προσπάθεια ελέγχου του αλιευτικού ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους πραγματοποίησε απότομη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το λιμενικό.

Οι Τούρκοι παρουσίασαν μια άλλη διάσταση όσων συνέβησαν στο Αιγαίο. Ο Τούρκος ψαράς έκανε λόγο για επιθετική συμπεριφορά του Λιμενικού τονίζοντας ότι βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.