Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο δικηγόρος και στέλεχος του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπαϊωάννου.

«Ο Γιώργος Παπαϊωάννου ήταν πρώτος. Πρώτος στη δικηγορία. Πρώτος στην πολιτική. Έτρεμαν οι δικαστικές έδρες. Ριγούσαν περιδεείς οι δικηγόροι των αντιδίκων. Δεκάδες κατατρεγμένων και διωκόμενων, αθωώνονταν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τον θάνατό του η τοπική οργάνωση του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ στα Γρεβενά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Έφυγε σήμερα από τη ζωή , πλήρης ημερών, ο γνωστός σε όλη τη χώρα, δικηγόρος  Γρεβενών, Γεώργιος  Παπαϊωάννου. Ο Γιώργος  Παπαϊωάννου ήταν πρώτος. Πρώτος στη δικηγορία. Πρώτος στην πολιτική. Έτρεμαν οι δικαστικές έδρες. Ριγούσαν περιδεείς οι δικηγόροι των αντιδίκων. Δεκάδες κατατρεγμένων και διωκόμενων, αθωώνονταν. Στις σκληρές δεκαετίες του ’60 και του ’70 , πλήθος δοκιμαζόμενων προσέτρεχαν στον Γιώργο Παπαϊωάννου να βρουν ελπίδα και συνδρομή. Τον Σεπτέμβριο του 1974, ο Γιώργος  Παπαϊωάννου ήταν μαζί με τον Τάκη Λάϊο, υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό Γρεβενών. Κατέβηκε και στην Αυτοδιοίκηση , ως υποψήφιος Νομάρχης Γρεβενών. Συμμετείχε με αφοσίωση σε όλους τους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ανένδοτος Αγώνας, 114, Αντιδικτατορικός Αγώνας, Πανγρεβενιώτικος Αγώνας, Πολυτεχνείο και Μεταπολίτευση. Υπηρέτησε τις πολιτικές του πεποιθήσεις με απόλυτη ανιδιοτέλεια, ακαταμάχητο ζήλο και ιερό φανατισμό. Ήταν πάντα με τη Δημοκρατία. Ήταν πάντα με το λαό. Οι πολίτες τον περιέλαβαν με βαθιά εκτίμηση και μοναδικό σεβασμό. Στο καφενείο ΚΡΥΣΤΑΛ στην πλατεία Αιμιλιανού, στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλεως, στις κοινωνικές και πολιτικές συναθροίσεις. Καλό ταξίδι ακατάβλητε μαχητή του δικαίου. Καλό παράδεισο αγέρωχε υπερασπιστή του ήθους , των αρχών της Δημοκρατίας. Μαζί με τον αείμνηστο Κώστα Ταλιαδούρη , πρωταγωνίστησαν με παραστάσεις στον τότε πρόεδρο της κυβερνήσεως και πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ώστε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του Νομού Γρεβενών, το 1964. Στη γυναίκα του , στους δύο αξιόλογους υιούς του, στα εγγόνια του , σε όλους τους συγγενείς του απευθύνουμε τα πλέον βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

Ο Γραμματέας

Κλεισιάρης  Κώστας

Το αντίο του ΠαΣοΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 12/7 και το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ όπου απηύθυνε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

«Με βαθύ σεβασμό αποχαιρετούμε τον Γιώργο Παπαϊωάννου, έγκριτο νομικό και άοκνο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, του 1-1-4 και ενάντια στη χούντα. Το 1974 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στον νομό Γρεβενών και μεταγενέστερα υποψήφιος νομάρχης Γρεβενών. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ.