Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Είχε πλήρη γνώση των οικονομικών – Τεράστιο άνοιγμα

Για σύμβαση που κράτησε την Αυγή στη ζωή για τέσσερις μήνες, αλλά δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αριστεράς έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας τα βέλη του στην προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αρνήθηκε τη ρήξη των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα. Έναν Αλέξη Τσίπρα τον οποίο, εμμέσως πλην σαφέστατα, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε υπεύθυνο για το οικονομικό «κραχ».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Talk Radio) o κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε μάλιστα πως «προφανώς» οι αιχμές του αφορούν τον προκάτοχό του με δεδομένο πως «υπήρξε πρόεδρος του κόμματος 15 χρόνια».

«Ό,τι διαχειρίζομαι αυτή τη στιγμή και ό,τι διαχειριζόμαστε στα συλλογικά όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας που υπήρξε εκεί για 15 χρόνια» υποστήριξε ο τωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του τα είχα αναφέρει – Είναι ιδιωτική συζήτηση»

Ερωτηθείς για το αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για το σενάριο τη «χρεοκοπίας», ο Στ. Κασσελάκης απάντησε πως «πριν από τις Ευρωεκλογές τού είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα». Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους, «γιατί είναι μια ιδιωτική συζήτηση».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχαν πλήρη γνώση όλοι μέσα στο κόμμα και στο γραφείο του προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία για τα ζητήματα, μέσα σε αυτά και για τα οικονομικά» επεσήμανε.

Κληθείς να εξηγήσει πού οφείλεται ο οικονομικός εκτροχιασμός, σημείωσε πως «αυτό που είναι λυπηρό κατά τη γνώμη και φαίνεται από τις καταστάσεις στη Βουλή, που έχουν κατατεθεί από τον πρώην οικονομικό διευθυντή, είναι πως έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου, ακόμη κι όταν ήταν ξεκάθαρο πως θα μειωνόταν η χρηματοδότηση του επόμενου χρόνου».

«Αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ακόμη, μιλώντας αποκλειστικά για οφειλές σε προμηθευτές.

«Σύμβαση που δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς»

Αναφέρθηκε επίσης σε μια «διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή με κάποια εξωτερικά, ίσως και ανταγωνιστικά, επιχειρηματικά συμφέρονται», η οποία κατά τον ίδιο «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής».

«Στο τέλος της ημέρας αυτή η σύμβαση που προσέφερε 1 εκατ. ευρώ στην Αυγή είναι ο λόγος που κρατήθηκε στη ζωή για τέσσερις παραπάνω μήνες. Σταμάτησε μετά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, στις 18 Σεπτεμβρίου. Ούτε καν όταν εξελέγην πρόεδρος. Ήταν μια σύμβαση για διαφήμιση που θα διαρκούσε για χρόνια» ανέλυσε ο Στ. Κασσελάκης.

«Δεν τη σύναψα προσωπικά» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε κατόπιν πίεσης πως «η Αυγή τη σύναψε, αλλά το αφήνω εκεί».

«Δεν έχουμε χρήματα» ομολόγησε αποκαλύπτοντας διάλογο με πολίτη που του ζήτησε να μην κλείσει την Αυγή. «Είναι πολύ εύκολο να πεις ‘μην κλείσεις κάτι’, αλλά ο ίδιος να μην αγοράζεις το φύλλο» σημείωσε.

«Το έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην τωρινή ηγεσία για να εξορθολογήσει το κόμμα όπως αρμόζει στις αξίες της Αριστεράς» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση των εταιριών αυτών. Οι ευθύνες, όσες υπάρχουν, θα αποδοθούν στους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή η οικονομική επιτροπή τα αναλύει όλα».

«Θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη»

Η συνέντευξη είχε αρχίσει με την τοποθέτησή του για τον Χρήστο Σπίρτζη και το ενδεχόμενο διαγραφής μετά το αίτημα παραπομπής του από 70 μέλη.

«Υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες και κάθε μέρος ή ομάδα μπορεί να προβεί σε όποια καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα σεβαστώ την απόφαση, αλλά θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη στον κ. Μητσοτάκη. Η οικειότητα και η εμπιστοσύνη χτίζονται με πράξεις. Αυτό που κάνουμε δεν είναι πλακίτσα» είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.