H NN Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με το Alba Graduate Business School για να στηρίξουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις!

Είτε έχεις μεγαλώσει σε μια οικογένεια που «τρέχει» τη δική της επιχείρηση, είτε έχεις δημιουργήσει εσύ μια επιχείρηση με την οικογένεια σου, η ΝΝ Ηellas και το Alba Graduate Business School έχουν νέα που σε αφορούν.

Το νέο αυτό ακούει στο όνομα “Fambiz Toolkit” και πρόκειται για  ένα πρόγραμμα που θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες και τις τεχνικές που χρειάζεσαι για να οδηγήσεις την επιχείρηση σου στην επόμενη ημέρα με επιτυχία.

Η διαδικτυακή του πλατφόρμα https://fambiz.alba.acg.edu/fambiztoolkit περιλαμβάνει εργαλεία, άρθρα αλλά και πολύτιμες συμβουλές που θα βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις διοικητικές σου ικανότητες, έτσι ώστε να είσαι σε θέση να παίρνεις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησής σου και να έχεις χρήσιμη πληροφόρηση που θα σε βοηθήσει να την οδηγήσεις με επιτυχία στην επόμενη μέρα.

Η οικογένεια αποτελεί τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 8 στις 10 επιχειρήσεις είναι οικογενειακές. Φαίνεται λοιπόν πως η δημιουργία οικογενειακών επιχειρήσεων, υπάρχει στην κουλτούρα μας. Πόσοι όμως από όσους αποφασίζουν να κάνουν ένα επιχειρηματικό βήμα έχουν την κατάρτιση που χρειάζονται ή έστω πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων με όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν; Πως μπορεί μια οικογενειακή επιχείρηση να μετακυλήσει ομαλά στη δεύτερη ή και στην τρίτη γενιά; Πως μπορεί να εναρμονιστεί με τις αλλαγές που απαιτεί η σημερινή εποχή;

Είναι αλήθεια ότι η οικογενειακή επιχείρηση έχει αποτελέσει στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, ένα επαγγελματικό καταφύγιο για πολλούς ανθρώπους και ενώ προσφέρει σημαντικά στην Ελληνική Οικονομία, δεν λαμβάνει κάποια ειδική στήριξη για τη λειτουργία της, πόσο δε μάλλον για την ανάπτυξή της.

Αυτό το κενό θέλει να καλύψει καθώς και να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα «οικογενειακής επιχειρηματικότητας», η πλατφόρμα “Fambiz Toolkit” , την οποία οραματίστηκαν το Alba Graduate Business School και η NN Hellas. Θέματα όπως η διαδοχή, η βιωσιμότητα, η διαγενεακή ανάπτυξη ή θέματα διοίκησης που διαφοροποιούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις είναι μόνο μερικά από όσα θα αναπτύσσονται στην πλατφόρμα, το υλικό της οποίας επιμελείται η ομάδα του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School.

H NN Hellas, όπως «αποκαλύπτουν» και οι ίδιες οι αξίες της, «Νοιάζεται, Είναι Ξεκάθαρη, Δεσμεύεται» να είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία, την οικογένεια και την επιχειρηματική κοινότητα, συνδράμοντας με δράσεις για την υποστήριξη και την ενδυνάμωσή τους. Αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί και η συνεργασία με το Alba Graduate Business School, προσφέροντας, με το FamBiz Toolkit, μία ουσιαστική βοήθεια στις οικογενειακές επιχειρήσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας μας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.