Γάζα: Ο Μπάιντεν αποκάλυψε συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Σε ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος Μπάιντεν αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Αισιόδοξα μηνύματα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έστειλε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση που έκανε αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός.

Στην ανάρτησή του ο Μπάιντεν επισημαίνει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο, ωστόσο χρειάζεται ακόμα δουλειά να γίνει στο συγκεκριμένο θέμα.

«Πριν από έξι εβδομάδες παρουσίασα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα, αλλά το πλαίσιο αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς. Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Η αναφορά που είχε κάνει στη συνέντευξη Τύπου

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τοποθετηθεί για τον πόλεμο στη Γάζα. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είχε επισημάνει ότι η μόνη λύση είναι αυτή των δύο κρατών στην περιοχή.

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε τον πόλεμο» είπε αρχικά για τον πόλεμο στην Γάζα και συνέχισε: «Γνωρίζω καλά το Ισραήλ. Υποστηρίζω το Ισραήλ, αλλά αυτό το υπουργικό συμβούλιο πολέμου είναι ένα από τα πιο συντηρητικά υπουργικά συμβούλια πολέμου στην ιστορία του Ισραήλ. Και δεν υπάρχει άλλη τελική απάντηση εκτός από τη λύση των δύο κρατών εδώ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.