Επίθεση Ισραήλ σε Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να είναι μέλος του ΝΑΤΟ»

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντάς του ότι «υποστηρίζει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς».

Επίθεση κατά του Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ισραήλ Κατς. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτηση που έκανε χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Τούρκου προέδρου για την στάση που κράτησε εκείνος κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ο Ερντογάν ανακοίνωσε στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ ότι δεν θα επιτρέψει στη στρατιωτική συμμαχία να συνεργαστεί με το Ισραήλ. Ερντογάν, πρώτα απ’ όλα δεν αποφασίζεις για τίποτα. Πέρα από αυτό, μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους δολοφόνους και βιαστές όπως η Χαμάς και ο ιρανικός άξονας του κακού, δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου μέλος του ΝΑΤΟ. Ντροπιάζετε την κληρονομιά του Ατατούρκ».

Η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Ισράηλ

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο απάντησε σε τόσο υψηλούς τόνους ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ;

  • Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Μέχρι να εδραιωθεί συνολική, βιώσιμη ειρήνη στην Παλαιστίνη, οι προσπάθειες συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν θα εγκριθούν από την Τουρκία».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ και η Χαμάς ήρθαν σε συμφωνία για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.