Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δυναμικό ξεκίνημα στη νέα με διεθνείς παραγωγές

Όσα θα δούμε το τρίμηνο Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δυναμικά ξεκινά η σεζόν Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν σημαντικές διεθνείς παραγωγές, συναυλίες μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπερα, χορός, ενώ συνεχίζονται εκδηλώσεις – θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, το Φεστιβάλ Μπαρόκ και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων του ΟΜΜΘ «MOYSA».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του κορυφαίου βιολονίστα Leonid Kogan. Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, η Victoria  Mullova και ο Augustin Handelich μαζί με κορυφαίες ορχήστρες, τιμούν τον μοναδικό αυτόν μουσικό με συναυλίες και εκδηλώσεις στις αίθουσες του Μεγάρου.

Παράλληλα, «Συγγραφείς από όλο τον Κόσμο Ταξιδεύουν στο Μέγαρο» για μία ακόμη φορά, για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό και να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Οι σημαντικές συνεργασίες με την Κρατική Ορχήστρα  και το  Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας ενώ το Μέγαρο θα συμπλεύσει φέτος και με τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Το Μέγαρο πιστό στην δύναμη της συμπερίληψης, παρουσιάζει, στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας την όπερα ‘’La Traviata από την Εθνική Λυρική Σκηνή  ενώ και στους «Συγγραφείς του Κόσμου» παγιώνεται πλέον η διερμηνεία για τους μη ακούοντες συμπολίτες μας και εκείνους με σοβαρά  προβλήματα ακοής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Συνταγογράφησης» με την παράσταση του  Νίκου Ξανθούλη  «Τα Παπούτσια του Άλλου» στην οποία συμμετέχουν άτομα με ψυχικά νοσήματα.  Επιπλέον, την έναρξη του φετινού προγράμματος σηματοδοτεί συναυλία στο πλαίσιο του «Eye Harp», μιας ξεχωριστής μουσικής σύμπραξης καλλιτεχνών με άτομα με αναπηρίες.

Τέλος, τα Χριστούγεννα Στο Μέγαρο θα είναι και φέτος φαντασμαγορικά!   «Καρυοθραύστης» από το Ballet Arabesque, ο «Μικρός Πρίγκηπας» σε μια παραμυθένια παραγωγή του Broadway Entertainment Group αλλά και γιορτινές συναυλίες θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος η πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου καθ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας πολιτιστικός φορέας όπως το Μέγαρο μουσικής της Θεσσαλονίκης απευθύνεται στους πολίτες όλης της χώρας, οφείλει να το κάνει. Η σεζόν Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει δυναμικά. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν σημαντικές διεθνείς παραγωγές, συναυλίες μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπερα, χορός, ενώ συνεχίζονται εκδηλώσεις – θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, το Φεστιβάλ Μπαρόκ και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων του ΟΜΜΘ «MOYSA».

Αρωγός στο έργο μας και πάντα δίπλα μας βρίσκεται το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο ευχαριστώ από καρδιάς», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική βοήθεια των χορηγών του ΟΜΜΘ: AEGEAN AIRLINES, LIDL, VOLVO, ALPHA BANK και GRAND HOTEL PALACE.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου κ. Χρίστος Γαλιλαίας είπε ανάμεσα σε άλλα: « Το πρόγραμμά μας χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλομορφία. Πέρα από την Μουσική, έχουμε Χορό, Όπερα ενώ συνεχίζονται οι πολύ επιτυχημένοι θεσμοί του Φεστιβάλ Μπαρόκ και του Διεθνούς  Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου.

Ο κ. Γαλιλαίας αναφέρθηκε στο μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζει το Μέγαρο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου βιολονίστα Leonid Kogan αλλά και στην όπερα ‘La Traviata’ που ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Μέγαρο στο πλαίσιο των Δημητρίων:

«Χαίρομαι που θα πραγματοποιηθεί σε μια τετραπλή συνεργασία: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημήτρια και Μέγαρο Μουσικής και για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα, σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό. Ο πολιτισμός είναι για όλους»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.