Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά το «ναυάγιο» στο debate με τον Τραμπ δίνει ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 01.30, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των όσων θα πει.

Την ίδια ώρα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το μέλλον του. Οι πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί και να υπάρξει άλλος που θα τον διαδεχτεί στην κούρσα για τις εκλογές πληθαίνουν.

Σύμφωνα με το NBC News και τους New York Times, το επιτελείο του Μπάιντεν διεξάγει κρυφές δημοσκοπήσεις για να δουν εάν μπορεί η Καμαλα Χάρις να είναι εκείνη που θα κατέβει απέναντι στον Τραμπ.

Ενδέκατος βουλευτής του ζητά να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Μπραντ Σνάιντερ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπογραμμίζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον 81χρονο πρόεδρο για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, ο 63χρονος Σνάιντερ αναφέρει σε δήλωσή του πως «ήρθε η ώρα (ο Τζο Μπάιντεν) να παραδώσει ηρωικά τη δάδα σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον».

Νωρίτερα σήμερα, η 42χρονη Χίλαρι Σόλτεν απηύθυνε την ίδια έκκληση μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, αλλά με το μέλλον. Είναι ώρα να παραδώσει την σκυτάλη (στον επόμενο)», έγραψε και τόνισε πως «είναι αναγκαίο να έχουμε τον ισχυρότερο δυνατόν υποψήφιο στην κορυφή του ψηφοδελτίου».

Μέχρι στιγμής, 11 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι) και τον γερουσιαστή Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ)