Αναμνήσεις από την ιστορική κατάκτηση του Euro ξύπνησε το σπουδαίο φιλικό των Legends του 2004 απέναντι στους UEFA All Stars για την συμπλήρωση των 20 χρόνων από το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι αντίπαλοι των άλλοτε διεθνών κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1, με τους παίκτες και των δύο ομάδων, να θυμίζουν κάτι από τα νιάτα τους. Το ματς που έγινε στη γεννέτειρα του Ότο Ρεχάγκελ, το Έσεν της Γερμανίας, είχε λίγο από όλα. Νοσταλγία, θέαμα, πειράγματα και φυσικά αποθέωση για τον Ότο Ρεχάγκελ και τους Legends.

Στο 13ο λεπτό του φιλικού, ο Κατσουράνης με καταπληκτικό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα το γκολ ήρθε για την ελληνική ομάδα. Ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε την διαγώνια ασίστ και έβγαλε σε θέση βολής τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που πλάσαρε εύστοχα τον Ντέιβιντ Τζέιμς.

Το 1-1 έγινε στο 51′ με τον Φίγκο να βρίσκει το πολυπόθητό του γκολ, το οποίο μάλιστα και πανηγύρισε, έπειτα από το γύρισμα του Παουλέτα από τα αριστερά. Οι All Stars πίεσαν και τελικά βρήκαν το γκολ της νίκης. Στο 71′ Φίγκο και Μεντιέτα συνδυάστηκαν απίστευτα, ο Λουίς Γκαρσία από τα αριστερά της περιοχής έκανε σουτάρα και βρήκε στόχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκο Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία και Πάτρικ Κλάιφερτ.

Εικόνες από την αναμέτρηση