Άρης: Τιμωρία σε 20 παίκτες και στον Μάντζιο για τα μετάλλια του κυπέλλου

Έφεση θα ασκήσει η ΠΑΕ Άρης προκειμένου ν' ανατρέψει την απόφαση της ΕΠΟ - Κίνδυνος να μην έχει διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στη Super League.

Ποινή που βάζει σε μπελάδες τον Άρη ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος επέβαλε η ΕΠΟ σε όσους βρίσκονταν στην αποστολή του τελικού Κυπέλλου.

Πιο συγκεκριμένα, άπαντες τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δυο αγωνιστικών, διότι δεν παρέλαβαν τα μετάλλιά των φιναλίστ. Στον καθέναν εξ αυτών επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στην λίστα των 21 τιμωρημένων ανήκουν ο προπονητής Άκης Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές Φαμπιάνο, Μανού Γκαρθία, Σαμόρα, Μπράμπετς, Νταρίντα, Οντουμπάτζο, Κουέστα, Ζουλ, Μοντόγια, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Βερστράτε, Αγοραστός, Βέλεθ, Παναγίδης, Ρόουζ και Χουτεσιώτης.

Η ΠΑΕ Άρης είχε επικαλεστεί εκ των υστέρων πως δεν υπήρξε κάποια ειδοποίηση και γι’ αυτό ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Εξ αρχής πάντως είχε καταστεί σαφές πως η πράξη τους είχε επιλεγεί ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Η τιμωρία του Καρυπίδη

Με την ίδια απόφαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον Θοδωρή Καρτυπίδη με:

  • χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και
  • ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για είκοσι (20) ημέρες

εξαιτίας της συμπεριφοράς που είχε επιδείξει μετά το τέλος του τελικού, όταν και επιτέθηκε στη Γαλλίδα Φραπάρ.

Η ΠΑΕ Άρης πρόκειται ν’ ασκήσει έφεση, επιδιώκοντας την ανατροπή της πρωτόδικης ποινής. Ειδάλλως θα ψάχνει ποδοσφαιριστές για τα πρώτα δύο ματς της νέας σεζόν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.