Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της κεντρικής διοίκησης, με στόχο την προαγωγή της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς θέματα ασφάλειας που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, εξετάστηκαν τα προγραμματισμένα έργα και οι δράσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της προστασίας των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που υποδεχόμαστε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την ευημερία των πολιτών μας. Η συνεργασία μας με την κεντρική διοίκηση είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και παραμένουμε προσηλωμένοι στην προώθηση δράσεων που εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ευχαριστώ τον κ. Χρυσοχοΐδη για την εποικοδομητική συνάντηση και την διαρκή υποστήριξή του στα θέματα της Περιφέρειάς μας.»

Στην υποδοχή του Υπουργού συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περικλής Νικολακέας.

Η επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Πελοπόννησο, με την Περιφέρεια να παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους.