Το οικονομικό προφίλ και τα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό… ξεσκονιζει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από παρέμβαση του προέδρου της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπαίνει ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο ερευνάται από τις διωκτικές αρχές για τυχόν εμπλοκή στη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τόσο του 44χρονου όσο και του 2ου άνδρα. Κατά πληροφορίες, θα ελεγχθούν και πρόσωπα από το περιβάλλον τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του τοπογράφου ο κ.Βουρλιώτης είχε αποφασίσει έρευνα στην οικονομική ζωή του θύματος και σε τυχόν εταιρείες του.

Ερευνούν τα κινητά του κατηγορούμενου

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής και ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος μίλησαν στο Live News για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, τα κινητά που βρέθηκαν ”μιλάνε” δείχνοντας επαφές και ανθρώπους που έχουν έρθει σε επικοινωνία μεταξύ τους.

«Τα όπλα, το σκούτερ και το μπουφάν που δεν έχουν βρεθεί ακόμα, έκαναν τον βασικό κατηγορούμενο σήμερα το πρωί να λέει ότι ”εγώ δεν έκανα τίποτα”».

«Δύσκολα θα φθάσουμε στον ηθικό αυτουργό»

Όσον αφορά τις έρευνες της αστυνομίας, ο κ. Μπαλάσκας υπογράμμισε ότι ψάχνει μετά μανίας τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου. Ωστόσο, ερωτηθείς ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής την εκτίμησή του για τον εάν θα εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός απάντησε «θεωρώ ότι είναι δύσκολο».

Παράλληλα, ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, επεσήμανε για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού: «Eγώ πιστεύω ότι το χωροχρόνο της δολοφονίας αναγκαστικά ”θρέφει” τις υποψίες προς ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο έχει σχέση με την δολοφονία πριν από περίπου 10 μέρες στον Κορυδαλλό. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι αναγκαστικά υπάρχει μια συσχέτιση».