Επακούμβηση Tουρκικού αλιευτικού με σκάφος του Λιμενικού μετά από καταδίωξη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σκάφος του λιμενικού εντόπισε τουρκικό αλιευτικό που βρίσκονταν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα - Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών που είχε ως αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές - Τι λένε οι Τούρκοι

Ανέβηκε το θερμόμετρο στο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα τουρκικό αλιευτικό ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Το Λιμενικό προσπάθησε να το απομακρύνει από την περιοχή με Τούρκους ψαράδες να παραμένουν σε αυτήν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού τονίζει ότι «ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους πραγματοποίησε απότομη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος να αλιεύει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά βραχονησίδας Ζουράφα.

Κατά την προσπάθεια ελέγχου του αλιευτικού ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους πραγματοποίησε απότομη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών. Στη συνέχεια το αλιευτικό αποχώρησε αυτοδύναμα με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το πλωτό του Λιμενικού παρέμεινε στην περιοχή για την εκτίμηση των ζημιών και την παροχή ενδεχόμενης βοήθειας στο αλιευτικό. Μετά την απομάκρυνση του τούρκικου αλιευτικού, το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι παρουσιάζουν μια άλλη διάσταση όσων συνέβησαν στο Αιγαίο. Ο Τούρκος ψαράς κάνει λόγο για επιθετική συμπεριφορά του Λιμενικού τονίζοντας ότι βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Μάλιστα, το τουρκικό σκάφος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Μάλιστα, στο σημείο έσπευσαν και τέσσερα σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.