ΠαΣοΚ: Μια κουβέντα χωρίς πολιτικό νόημα

Ο Ανδρουλάκης, ο Δούκας και το ασυμβίβαστο.

Μπορεί να σκοντάψει η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο καταστατικό του ΠαΣοΚ;

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης μάλλον δύσκολο. Θα ήταν λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικού, αδιανόητο και πολιτικά ασύμφορο να εμποδίσει κάποιος έναν υποψήφιο και προπαντός τον Δούκα να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Στην Χαρ. Τρικούπη, επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, το κατάλαβαν και για αυτό έσπευσαν αμέσως να το ξεκαθαρίσουν ότι τέτοιο ζήτημα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια, θα έδιωχνε κόσμο από το κόμμα και επιπλέον θα υπήρχε ο κίνδυνος της αποχής. Έτσι μετά από κάποιες σκόρπιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία του κόμματος αμέσως ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Αν και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει ένα σχετικό εμπόδιο αμέσως έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά».

Η αρμόδια Επιτροπή, είπε, ο κ. Ανδρουλάκης, θα βρει λύση για την υποψηφιότητα Δούκα ενώ ανέφερε ότι η τροπολογία αυτή στο καταστατικό είχε μπει επί Γιώργου Παπανδρέου το 2008. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Για αυτό έχει δίκιο ο Ανδρουλάκης όταν λέει ότι αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα πολιτικό νόημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.