Γιατί ο καύσωνας βλάπτει σοβαρά τα τρόφιμα και κατ’ επέκταση και την υγεία μας; Ο Γιώργος Μουρμούρης, δημοσιογράφος στην ερευνητική ομάδα zoom στο «ΒΗΜΑ» zoom στα «ΝΕΑ» εξηγεί στον Γιάννη Θ. Διαμαντή πώς οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν προϊόντα που αγοράζουμε από τα περίπτερα και τι προκαλεί στην υγεία μας η κατανάλωση τους.

Μεταξύ άλλων στο επεισόδιο του podcast με τίτλο «Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να καταναλώνουμε το καλοκαίρι» θα ακούσετε:

  • 00:44 Οι κίνδυνοι από την αλλοίωση των προϊόντων που αγοράζουμε από το περίπτερο τα καλοκαίρια
  • 1:34 Τι είναι τα μικροπλαστικά και πως συνδέονται με το σώμα μας
  • 4:00 Τι είναι οι μικροβιακές αλλοιώσεις
  • 5:15 Πώς μπορούμε να προστατευθούμε και πώς να αποφύγουμε τις αλλοιώσεις
  • 7:00 Που αλλού καραδοκούν κίνδυνοι
  • 8:40 Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το πώς να προστατεύσουμε τα τρόφιμα μας από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια.