Εκτός από το οικογενειακού προσανατολισμού νέου MG HS, η βρετανογενής φίρμα δεν θα μπορούσε να μην επιφυλάσσει για το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με δεδομένο και ότι στη βρετανική διοργάνωση γιορτάζει την εκατονταετηρίδα της. Τον συγκεκριμένο ρόλο αναλαμβάνει το Cyber GTS Concept, το οποίο οι εξοικειωμένοι με την γκάμα της MG θα αναγνωρίσουν ως την coupe παραλλαγή του roadster Cyberster το οποίο επίσης δίνει το παρών στο Goodwood αλλά ως έκδοση παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι Cyber GTS μπορεί να έχει την λέξη concept στην ονομασία του ωστόσο πρόκειται για ένα απολύτως λειτουργικό πρωτότυπο το οποίο θα επιχειρήσει και τη ομώνυμη του φεστιβάλ ανάβαση.

Όπως και το Cyberster, το Cyber GTS είναι επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητο και σύμφωνα με την MG «διερευνά νέα πεδία δραστηριοποίησης στην ηλεκτροκίνηση ακολουθώντας τα βήματα του Cyberster το οποίο υπήρξε το πρώτο ανοιχτό διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο που οδηγήθηκε στην παραγωγή».

Για το πρωτότυπο η MG επέλεξε μια απόχρωση την οποία η βρετανική φίρμα αποκαλεί μια νέα ερμηνεία στο British Racing Green, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τροχούς 19 ιντσών.

Προς το παρόν η MG δεν δημοσιοποιεί τεχνικές προδιαγραφές για το Cyber GTS που όμως αναμένεται να «κληρονομήσει» τα ίδια χαρακτηριστικά με το roadster όντας διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, Trophy και GT  με απόδοση 340 και 510 ίππων αντίστοιχα με μοτέρ τροφοδοτούμενα από μπαταρία ονομαστικής ισχύος 77,0 kWh.

Αυτό επίσης που έχει διευκρινιστεί είναι ότι το Cyber GTS θα έχει μια 2+2 διαμόρφωση στο εσωτερικό του όντας λίγο πρακτικότερο στην χρήση από το roadster. Μένει να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη αλλαγή όσο και η δεδομένη μείωση του βάρους σε σχέση με το ανοιχτό μοντέλο θα σημάνει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις.

Όπως ξεκαθάρισε ωστόσο ο επικεφαλής σχεδιασμού της MG, Jozef Kaban μιλώντας κυρίως για το Cyberster «ο στόχος μας δεν ήταν να δημιουργήσουμε ένα super sportscar αλλά ένα αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει διασκέδαση σε όλους». Προφανώς το ίδιο θα ισχύσει και για την coupe έκδοση η οποία αν και προς το παρόν δεν έχει πάρει επισήμως το πράσινο φως για την παραγωγή με το concept να αναλαμβάνει να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού, στελέχη της MG άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον οι αντιδράσεις είναι οι προσδοκώμενες θα οδηγηθεί στην παραγωγή από το 2025.