Χρηματοδότηση για Αθλητικά Έργα στο Μεσολόγγι από το Υπουργείο Αθλητισμού

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.123.287 ευρώ για υλοποίηση αθλητικών έργων στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επικύρωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργος Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και o Δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Αθλητισμού και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο Γήπεδο Μεσολογγίου, με προϋπολογισμό 459.372 ευρώ, καθώς και την ενίσχυση του κτιρίου κερκίδων στο Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου, με προϋπολογισμό 663.915 ευρώ.

Το συνολικό έργο εντάσσεται στο Υποπρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού του ΤΠΑ 2021-2025 και αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο περιλαμβάνει προϋπολογισμό 12.789.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές σε δέκα δήμους της Ελλάδας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Το Μεσολόγγι αποκτά ένα αναβαθμισμένο Αθλητικό Κέντρο, που θα αποτελέσει και πάλι κυψέλη αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στην ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο, αναγνώρισα την ανάγκη πραγματοποίησης έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και προτεραιοποίησα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, την ένταξή τους στη χρηματοδότηση μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης. Σε έναν ιστορικό Δήμο, που προετοιμάζεται για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου, το σύγχρονο αθλητικό κέντρο θα αποτελέσει τόπο σημαντικών αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για το Μεσολόγγι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που από την πρώτη μας συνάντηση δήλωσε πρόθυμος να υποστηρίξει το όραμά μας για ένα στάδιο ασφαλές και σύγχρονο για όλους τους πολίτες του Δήμου μας. Ευχαριστώ επίσης θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο αθλητισμός και η νέα γενιά αποτελούν προτεραιότητά μας».

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο την ολοκλήρωση και παράδοση των έργων το συντομότερο δυνατό, προσφέροντας στους κατοίκους του Μεσολογγίου έναν χώρο αθλητισμού και αναψυχής υψηλών προδιαγραφών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.