Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως το Live News για την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Το Live News και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αποκαλύπτουν πως στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην αστυνομία πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.

Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος κατηγορούμενος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του και στις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Ως προς τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση κλήσεων και συσκευών, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.

Συνδέεται η δολοφονία στον Κορυδαλλό;

Στο βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλοκή στον Κορυδαλλό, διάρκειας 22 δευτερολέπτων αποτυπώνεται καρέ – καρέ η στιγμή που δύο κρατούμενοι προσεγγίζουν τον 35χρονο και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν, ενώ στην συνέχεια – όπως αποδείχτηκε – ο κρατούμενος έφερε σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και κατέληξε.

Δράστης του φονικού ήταν ένας άλλος βαρυποινίτης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα για ανθρωποκτονίες. Η άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου. Όλα ξεκίνησαν όταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν τους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς συμφώνησαν ενώ κάποιοι άλλοι αντέδρασαν εξαιτίας της έντονης ζέστης.

Έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματία. Ο 35χρονος, όπως όλα δείχνουν, ήταν ένα από τα άτομα που είχαν πληρωθεί από τον επιχειρηματία της Μυκόνου ώστε να χτυπήσουν έναν εργολάβο από το νησί με τον οποίο είχαν διαφορές. Η δολοφονία του 35χρονου έγινε μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, είπε στο LIVE NEWS: «Απίστευτο για τους αστυνομικούς πόσα πράγματα δένουν μεταξύ τους χωρίς να κολλάνε. Ο εισαγγελέας ζητά στοιχεία. Όταν θα καθίσει στο εδώλιο, θα αθωωθεί εάν δεν υπάρχουν στοιχεία. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει για τον ηθικό αυτουργό. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν στον επιχειρηματία. Ίσως κάποιος τον ‘έδωσε’ τον κατηγορούμενο. Πρέπει να ‘δεθεί’ ο επιχειρηματίας εάν είναι αυτός, και εάν είναι μπλεγμένη η Greek Mafia».