Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Επιχειρηματική Συνάντηση με Γάλλους Αγοραστές

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, διοργανώνουν επιχειρηματική συνάντηση για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιοχής.

Με βάση τον μεγάλο αριθμό Γάλλων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο και την προτίμησή τους στη μεσογειακή-ελληνική διατροφή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα. Η συνάντηση αυτή στοχεύει στη δικτύωση των τοπικών παραγωγών με Γάλλους αγοραστές και στην κατανόηση της λειτουργίας της γαλλικής αγοράς τροφίμων.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει B2B συναντήσεις μεταξύ των Γάλλων αγοραστών και των παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων από την Κεντρική Μακεδονία, γευσιγνωσίες και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Οι Γάλλοι επαγγελματίες εκπροσωπούν δίκτυα διανομής, εταιρείες σούπερ μάρκετ, καταστήματα γκουρμέ και ντελικατέσεν, εστιατόρια, και επιχειρήσεις εμπορίας φρούτων. Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης δημοσιογράφοι και bloggers.

Οι επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Γάλλους επαγγελματίες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν συνθήκες για μελλοντικές συνεργασίες. Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Μπάνε Πρέλεβιτς, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενισχύοντας έτσι τις προοπτικές συνεργασίας και εξαγωγών των τοπικών προϊόντων στη γαλλική αγορά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.